Erzincan Üniversitesi Sosyal Tesislerinde gerçekleşen toplantıya, Üniversite Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. N. Fahri Taş, Prof. Dr. Adnan Özel, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Muhammet Yıldırım, İktisadi-İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Nişancı, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Çelik, Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Fatih Ertugay, Genel Sekreterimiz Prof. Dr. Recep Polat, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Abdülkadir Çoban ile kentte faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli işletme sahibi esnaf ve davetliler katıldı. 
Rektör Prof. Dr. Çapoğlu, toplantıda, üniversitelerin görevleri arasında eğitim, öğretim ve bilimsel araştırma faaliyetlerinin yanında topluma yararlı hizmetlerin gerçekleştirilmesine öncü ve destek olmanın yer aldığını söyledi. Esnaf, işadamı ve özel sektör deneyimini, bilgi ile buluşturmak istediklerini ifade eden Prof. Dr. Çapoğlu, 2013 yılında en önemli vazifelerinden biri olarak sektörle işbirliğini seçtiklerini belirtti ve şöyle devam etti: ‘’Üniversiteler eğitim, öğretim ve bilimsel araştırma faaliyetlerinin yanında topluma yararlı hizmetler gerçekleştirme görevini de yerine getirirler. 2013 yılında en önemli hedeflerimizden biri de sektörle işbirliğidir. Sanayi, işadamları ve kamu kurumları ile işbirliğini ön plana aldık. Her sektörün birbiriyle ilişkisi var. Üniversite eğitim-öğretim, bilimsel araştırma faaliyetlerini yerine getirirken, kamu ve özel sektörler ise uygulama alanıdır. Biz uygulamada sizlerin tecrübeleri ile bilgiyi buluşturup, kurumlarımıza birkaç basamak atlatmak istiyoruz. Esnafın daha fazla kazanması Türkiye için fazla istihdam demektir, bizler bu konuda sizlere destek olmak istiyoruz, işbirliğine karşılıklı ne kadar istekli olursak bu işten o kadar çok verim alırız, bu işi zorlamalıyız ve sık sık bir araya gelmek için fırsatlar kollamalıyız. Bu konuda Üniversitemiz ve yönetim olarak sizlere kapımız her zaman açıktır.’’ Başlattıkları çalışmayı ‘’Başarı Üçgeni’’ projesi olarak adlandıran Rektör Çapoğlu, ‘’Adım adım gerçekleştireceğimiz sürecin sonunda bir de geniş katılımlı bir çalıştayımız olacak. Oluşturduğumuz çalışma grupları kendi aralarında sektörel çalışmalar gerçekleştirecekler, belli zamanlarda toplantılar yapacaklar. Sistemli çalışacağız. Üniversite, sanayi, esnaf, kamu ve özel sektör işbirliği hepimize kazanç sağlar, buna inanıyorsak, ısrarla bu işe sahip çıkmalıyız. Bu işin getirisi uzun vadede kesinlikle olumlu sonuçlanacaktır. Burada en önemli avantajımız Erzincan’ın küçük ölçekli bir şehir olmasıdır’’ dedi.  Toplantıya katılan esnaflar da tek tek söz alarak sorunlar ve çözüm önerilerini anlatırken, ‘’Erzincan’ın sürekli göç veriyor, kan kaybediyor, birlik ve beraberliğe ve yeni yeni yatırımlara ihtiyaç var. Üniversitemizin öncülüğünde başlatılan bu işbirliği çalışmalarını son derece olumlu buluyoruz ve her türlü projeye desteğe hazırız’’ görüşünü dile getirdiler. 
       Toplantı sonunda, üniversite ve esnaf işbirliğinin geliştirilmesine ilişkin çalışmalar yapılması ve bunların koordine edilmesi amacıyla bir çalışma komisyonu kuruldu. 8 kişilik çalışma komisyonu şu isimlerden oluştu: ‘’Prof. Dr. Murat Nişancı (İktisadi-İdari Bilimler Fakültesi Dekanı), Doç. Dr. Çetin Bektaş (İktisadi-İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi), Orhat Bulut (Bulut İnşaat), Hüseyin Baydaş (Foto Baydaş), Dursun Hira (Hiroğlu Tavukçuluk), Ahmet Tanoğlu (Erimpaş), Hamit İbiş (İstanbul Ucuzluk Pazarı), Turgay Çetiner (Erdemer Mobilya). ‘’ 
Editör: Doğu Gazetesi