İlk olarak Harmantepe Köyü’nde bulunan Doğalgaz Kompresör İstasyonu'nu ziyaret eden Vali Makas ve Başkan Aksun, işletme yetkililerinden bilgiler aldılar.

Tesisin ülkemiz içindeki enerji akışına önemli bir destek sağladığını söyleyen Vali Makas, bu istasyonla beraber, ülkemizin doğu sınırından giren doğalgazın daha güçlü bir akış sağladığını söyledi.

Ardından Botaş'ın Çayırlı ilçesi Başköy Köyü’nde bulunan Bakü-Tiflis-Ceyhan Ham Petrol Boru Hattı bünyesindeki Pompa İstasyonunu ziyaret eden ikili tesis hakkında yetkililerden bilgiler alarak çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Ülkemizin artık dünyada enerji üssü haline geldiğine vurgu yapan Vali Makas, bu ve benzer tesisler ve hatlar ile Türkiye’nin, stratejik önemini bir kat daha artırdığını vurguladı.

BOTAŞ'ın gerek ekonomi gerek istihdam ve gerekse de sosyal destek projeleri ile hem ilimize hem de ülkemize önemli katkılar sağlandığını hatırlatan Vali Makas; “Boru hattının geçtiği koridorda bulunan köylerimizde uygulanan sosyal destek projeleri bunun en güzel örneğidir." dedi

Daha sonra Başköy Jandarma Karakol Komutanlığı’nı da ziyaret edilerek karakolda görevli güvenlik personelleri ile bir süre sohbet edildi.

Beypazarı Maden Suyu firması ürünlerinde bor miktarının yüksek olduğu iddiasını yalanladı Beypazarı Maden Suyu firması ürünlerinde bor miktarının yüksek olduğu iddiasını yalanladı

Haber: Eyyup TAŞ

Editör: Doğu Gazetesi