Erzincan'da kesinleşmiş hapis cezası bulunan 7 firari hükümlü yakalandı Erzincan'da kesinleşmiş hapis cezası bulunan 7 firari hükümlü yakalandı

Vali Hamza Aydoğdu Hükümet Konağının güneyindeki Mola Çayevi’nin işleticisi  Burhan Baytekin’in çay ocağına giderek  çay içmekten büyük keyif alıyor. Buna rağmen insanlara faydalı olduğu için yaptığı işten de haz duyuyor.

Geçtiğimiz gün Vali Hamza Aydoğdu basın mensupları ile yaptığı bir toplantıda : “Valiliğin yanında Mola Çayevi var. Orada çaycılık yapan Burhan isimli bir arkadaşımız var. Onun durumuna imreniyorum.  Onun sıradan hayatına hasret kaldık. Bu çay ocağı sahibinin kafasını yastığa koyduğu zaman rahatça uyuduğunu tahmin ediyorum. Oysa bizim meslekte gece gündüz yok. Günün her saatinde çalışmak zorundayız. Onun için de bu çaycı arkadaşımıza imreniyorum” dedi.

Görüştüğümüz Mola Çayevi işletmecisi Burhan Baytekin ise ; “Her mesleğin zorlukları var. Bizim mesleğin zorluğu da akşama kadar sağa sola çay taşımak. Günde tahmini olarak yirmi-otuz kilometre civarında yürüyüş yapıyorum.  Bazen uzun mesafeye giderken çaylar soğuduğu için müşterilerden azar işitiyorum.” Dedi.

Editör: Halil İbrahim Özdemir