İlk kez yalnız seyahat edecekler için bu süreç korkutucu gelebilir. Seyahat etmek her ne kadar kişiyi heyecanlandırsa da bu deneyimi yalnız yaşacayacak olmak korkutucu gelebilir. 

Bugüne kadar bütün seyahatlerine ailesi ya da arkadaşlarıyla çıkanlar için yalnız seyahatin artıları ve eksilerini araştırdık... Siz de yalnız seyahet etmeyi planlıyorsanız artı ve eksi yönlerini değerlendirebilirsiniz.

Tek Başına Seyahat Etmenin Avantajları

“Kahvaltıya nereye gitsek?, akşam ne yesek?, hangi müzeyi gezsek?” tüm bunların karanını yalnız verirsin. Dümen sende!

Kendini tanırsın, sınırlarını keşfedersin. Ne kadar esnek olduğunu veya kırmızı çizgilerinin hangi durumlarda ortaya çıktığını görebilirsin.

BİM 2 Ağustos kataloğunda büyük indirimler! Ultra HD TV, Akıllı bileklik, Laptop, Powebank,Araç içi nemlendirici… BİM 2 Ağustos kataloğunda büyük indirimler! Ultra HD TV, Akıllı bileklik, Laptop, Powebank,Araç içi nemlendirici…

Nereye gideceğin, ne yiyeceğin, bilet saatleri, nerede kalacağın... Tüm bunların sorumluluğunu alırsın ve tatil sonunda mutlaka daha özgüvenli hissedersin.

Sorumluluk alma yetin ve kendi kararlarınla planlama yapma kabiliyetin gelişir.

Kriz anlarını rahatlıkla yönetebilen biri misin yoksa en ufak bir kriz anında elin ayağın birbirine mi dolaşıyor. Bu seyahatle kendini tanır ve kriz anlarını yönetmeyi öğrenirsin.

Yeni insanlarla tanışıp varsa çekingenliğini üzerinden atabilirsin. Bu tatil de sosyalleşme sağlayabilirsin.

Tek Başına Seyahat Etmenin Dezavantajları

 Yalnız seyahat etmenin en korkutucu yanı güvenlik kaygıları, güvenlik konusu seni ürkütebilir...

Tek kişilik odalar her zaman daha maliyetli olur.

Destek gruplarının eksikliği yaşayabilirsin. Yönlendiren olmaması senin motivasyonunu kırabilir. Nerde ne yapacağını bilmemek seni dumura uğratabilir.

Editör: Sena ERDOĞAN