Yemek pişirmek için kullandığımız tencereler her evin olmazsa olmazı. Peki ama hangi tencere türü daha avantajlı? Sağlık açısından en iyi tercih hangisi?

Alüminyum, bakır, cam, teflon ve çelik malzemelerinden oluşan tencerelerde en başı çeken türlerden ikisi çelik ve granittir. Son dönemler özellikle tercih edilen bu iki çeşit arasında hangisi daha avantajlı dersiniz?

BİM 2 Ağustos kataloğunda büyük indirimler! Ultra HD TV, Akıllı bileklik, Laptop, Powebank,Araç içi nemlendirici… BİM 2 Ağustos kataloğunda büyük indirimler! Ultra HD TV, Akıllı bileklik, Laptop, Powebank,Araç içi nemlendirici…

Tencere seçiminde herkesin kullanım amacı ve zevki aynı olmadığı için beklentileri karşılayacak tencere herkes için farklı olabilir.

Özellikle sağlamlığı ile dikkat çeken tencere çeşiti olan çelikler yemeklerin kısa sürede kolay bir şekilde pişirilmesin sağlayarak zamandan kazandırır. Üstelik uzun ömürlü olması bu türü öne çıkaran özellikleri arasında. Fakat yemeklerin tencereye yapışması konusunda biraz can sıkıcı olabilmekte.

Bir diğer tür ise Granit tencereler. Karbon çelik veya alüminyum ile kaplanmış olan bir tencere çeşidi olan granitler kolay temizlenmesi ve çizilmelere karşı dayanıklı olması ile ön plana çıkmaktalar. Fazla yağ kullanımına son veren granit tencere bu yüzden oldukçada sağlıklıdır. Yemeğin yapışmaması ise granit tencere seçimini daha da ilk sıralara taşıyan özellikleri arasındadır. Fakat Granit tencereler, içleri alüminyum malzeme olmasından dolayı, içerisindeki, yemeğin veya gıda ürününün sıcaklığını korumada çelik tencereler kadar başarılı değillerdir.

Kıssaca her iki tencere türünün de evinizde bulunması iyi bir tercih olacaktır diye düşünmekteyiz. Mutfakta yaptığınız yemeğin çeşidine, damak lezzetinize ve dahası beklentilerinize göre her iki türde ihtiyaç duyulan türden olabilmekte.

Editör: Merve Kiraz