Çubuk Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında ilçede faaliyet gösteren okul kantincilerine yönelik eğitim semineri verildi.

Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün destek verdiği proje kapsamında ilçedeki okullarda faaliyet gösteren kantin işletmecilerine yönelik işyeri açma yönetmenliği, hijyen yönetmenliği ve uyulması gereken diğer kurallar ile ilgili seminer verildi. Çubuk Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen seminere okul kantincileri ve öğrenciler katıldı. Seminerde konuşan Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Mehmet Akif Topçu, seminerde Milli Eğitim bünyesinde 4+4+4 sistemine geçişte okul idareleri tarafından kantin işletmesine gereken hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini anlattı. İşyeri açma yönetmenliğinde kantinlerde bulunması gereken asgari şartların sağlanması için belediye denetimlerinin devam edeceği söyleyen Topçu, okul kantinlerinin okulların bodrum katlarında yiyecek hazırlama şartlarının uygun olmaması gibi ana problemler olduğunu ifade ederek, hijyen yönetmenliği çerçevesinde ise kantinlerde bulunması gereken fiziki şartlar, alet ve ekipmanların hijyenik olması gerektiğini kaydetti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevlilerinden Esin İpek de, personel hijyeni, ürünlerin tüketim tarihleri, saklama koşulları, uygun depolama konularında bilgiler verdi. İpek, “Personel hijyeni konusunda iş akış şemaları oluşturulmalı, personelin görevlerinin belirlenmesi ve sorumluluklarının belirlenmesi gerekmektedir. Ortam hijyeninde haşere ve zararlılarla etkin mücadele yapılmalıdır. Bunlarla birlikte gıda satış ve üretim yerlerinde personel hijyeni olmazsa olmazımızdır. Ambalajsız olarak satışa sunulan simit, poğaça ve bu benzer ürünler için kapalı uygun ortamlar hazırlanmalıdır’’ dedi.

Okullardan temsilci olarak katılan öğrenciler ise, okullarının kantinleriyle ilgili gördükleri eksikleri yetkililerle paylaşarak, bilgilendirildikleri konular hakkında okul idaresini bilgilendireceklerini söylediler.

Kaynak: iha