Günün yemeği balıksa kullanılan çatal bıçaktan tabağa, mutfaktan evin her odasına en önemlisi ise fırına sinen balık kokusu kaçınılmaz hale geliyor. Balık pişirilirken çıkan o kötü koku evlere balık girmemesine neden oluyor. Peki, yayılan bu kokuyu hızlıca evden arındırmanın ve keyifle balık tüketmenin bir yolu yok mu? Elbette var, üstelik bir değil birçok yöntemi var!

Fırında Balık!

Fırına sinen kokuyu gidermek için fırın tepsisine alüminyum folyoyu yayıp, üzerine bir miktar tarçın serperek 15 dakika orta dereceli ısıda fırını çalıştırabilirsiniz.

Gönül Koyma Ülken İçin Gönlünü Koy Gönül Koyma Ülken İçin Gönlünü Koy

Balığı fırında pişirmeden önce oluşacak kötü kokuları engellemek için önce fırının ortasına sirke ve su ile doldurulmuş bir tava veya kap koyup içinde bu kap varken fırını birkaç dakika ısıtarak, daha sonra soğumaya bırakabilirsiniz. 

Tavada Balık!

Balığı tavada kızartacaksanız kokunun tamamen engellenmesi mümkün değil. Ancak kızartma yağının içerisine 4-5 dilim limon veya  birkaç dal maydanoz atarak kokunun etkisini azaltabilirsiniz.

Izgarada Balık!

Izgara yapacaksanız o zaman da ızgaradaki balıkların arasına defne yaprakları yerleştirebilirsiniz.

Elinize Sinen Balık Kokusu!

Elinize sinin balık kokusunu ikiye böldüğünüz limonu ellerinize sürerek çıkarabilirsiniz. Ardından ellerinizi soğuk suyla yıkayabilirisiniz.

NOT:

1-Mutfakta balık pişerken ocağın en küçük gözünün üzerinde, ufak bir porselen fincan içerisinde toz şeker eritebilirsiniz.

2-Pişirme işleminden sonra ocakta limon kabuğu yakabilirsiniz.

3-Mutfakta bir tencere içine su koyabilir, suyun içerisine biraz sirke veya limon suyu ve hoş bir koku vermek için de defne yaprağı, çubuk tarçın ve karanfil ekleyip kaynatabilirsiniz.

Editör: Sena ERDOĞAN