Bir ülkede mutlu olmak için hangi şartlara sahip olmanız gerekir. Hangi koşullar yaşam standartlarınızı yükseltir? Elbette ekonomik, sosyolojik şartlar mutluluğun olmazsa olmazı. Siyasi ve ekonomik istikrar, sürdürebilir büyüme yaşam kalitesini artırır. Peki hangi ülkeler bu yaşam standardını sağlayabiliyor?

Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Çözümler Ağı'nın yaptığı ekonomik, sosyolojik ve psikolojik araştırmalara göre işte dünyanın en mutlu şehirleri…

Tavada patates böreği nasıl yapılır? Tavada patates böreği nasıl yapılır?

Danimarka

Danimarka dünyanın en mutlu ülkesi.

İsviçre

Avrupa'nın en dağlık bölgesi olan İsviçre en iyi çikolatayı üretiyor.

İzlanda

İzlanda, doğal güzellikleriyle de ön plana çıkan bir ülke.

Norveç

Fiyort, kuzey ışıkları ile ön plana çıkan ülke dünyanın en mutlu ülkeleri arasında yer alıyor.

Finlandiya

Finlandiya, günümüzde yüksek yaşam standartları ve eğitim sistemi ile küresel tanınırlılığa sahip dünyanın en yaşanabilir ülkelerinden biri.

Hollanda

Rüzgar gülleri, laleler, bisiklet ve kanalların ülkesi olan Hollanda en mutlu ülkelerden biri.

Kanada

Özellikle yaygın eğitim olanakları, ortalama yaşam süresinin uzunluğu (evrensel bir sağlık bakım sistemi nedeniyle), düşük suç ve şiddet oranı gibi nedenlerle dünyanın en iyi ülkeleri arasında yer alıyor.

Yeni Zelanda

 Güney Büyük Okyanus'ta bir ada ülkesi dünyanın en mutlu ülkeleri arasında yer alıyor.

Avustralya

Eşsiz doğa manzaraları, kanguruları, dünya çapında tanınmış üniversiteleri ve göz alıcı şehirleri ile Avustralya en mutlu ülkelerden biri.

İsveç

Karla kaplı ormanların, kuzey ışıklarının, görkemli kalelerin ülkesi olan İsveç’te dünyanın en mutlu ülkeleri sıralamasının sonunda yer alarak listaya girmeyi başarıyor.

Editör: Sena ERDOĞAN