Ana Giriş Kapısı
              Modern görünümü için çevre düzenlemeleri süren Yerleşkenin Ana Giriş Kapısı tamamlandı.  Rektör Prof. Dr. İlyas Çapoğlu’nun himayelerinde, tasarımı Mimar Dr. Arzu Güncü ve Görsel Sanatlar Eğitimcisi Dr. Orhan Taşkesen, Statik Projesi İnş. Müh. Murat Demir’e ait Üniversitemiz Ana Giriş Kapısına eklenen kitabesinde, görsel kurgu ve tasarım sürecine ilişkin şu ifadelere yer verildi: “Erzincan Üniversitesi” “Anadolu’da Bir Dünya Üniversitesi” öz ülküsünden hareketle yerel ve tarihsel değerlerin evrensel bir dille ifadesi üzerine kurgulanan yapıda, Türk yaşayış ve inanış sisteminde enginliği, aklı, uzak görüşlülüğü, gücü ve hakimiyeti temsil eden “Çift Başlı Kartal” motifi ile Selçuklu medreselerinin mimari öğelerinden “Taç Kapı” esas alınmıştır. Modernize edilmiş “Çift Başlı Kartal” figürü ile bütünleşen geometrik desenli “Taç Kapı” ile 16 Türk Devletini temsil eden 16 kolon üzerine yerleşmiş altıgen motifli kırık iki yüzeyden oluşan yapı, önden kanatları açık “Çift Başlı Kartalı” sembolize ederken “Yerelden Evrensele Yükselişi” anlatır niteliktedir. Yapımı üstten görünüşü ise Türk-İslam Sanatı eserleri arasında yer alan, ilme yolculuk anlamı taşıyan Rahle’yi temsil etmektedir. Ana kütleden bağımsız, divit ucu formunda bir kaide üzerine yerleştirilmiş yalın küre ile tamamlanan yapıda, bu sembolik değerlerin, modern dili ve çağımızın yapım teknolojisi ile biçime yansıması, Üniversitemizin tarihsel ve yerel değerlerden güç alan çağdaş kimliğini ifade etmektedir.
Öğrenci Yurtları
          Yalnızbağ Yerleşkesinde inşa edilen 2 öğrenci bloğu ve 1 sosyal tesisten oluşan 500 kişilik öğrenci yurdu binaları da tamamlanan yatırım hamlelerimizden bir diğeri. Yaklaşık 50.000 metrekare arsa üzerinde toplam inşaat yapı alanı 15.960 metrekare olan öğrenci yurdu binaları yaklaşık 2.5 yılda tamamlanarak hizmete alındı.
Jet Kart Turnikeleri
        Geçtiğimiz yıl protokolü imzalanan Kampüs Kart/Jet Kart 24 uygulamasının tüm teknolojik altyapısı tamamlanarak üniversite personeli ve öğrencilerimizin kullanımına sunuldu. Personel ve öğrenciler, yerleşkeye giriş ile ana eğitim binalarının girişinde ve yemek alırken söz konusu Jet Kartlarını turnikeye okutarak kartın sağladığı hizmetlerden yararlanıyor.
Spor Kompleksi
       Yalnızbağ Yerleşkesi’nde sporda da tesisleşme hamlelerini sürdüren Üniversitenin, yer teslimi geçen yıl Aralık ayında yapılan, toplam 140 bin metrekare alana kurulan Spor Tesisleri de tamamlanma aşamasına geldi. Üstlenici firma yetkililerinden alınan bilgiye göre, 2 kısımdan oluşan ve 1’inci kısmında 2 sentetik çim futbol sahası, 1 büyük sentetik çim futbol sahası, 3 basketbol sahası, 4 tenis kortu ile 1000 metrekarelik kapalı sosyal alanlar kafeterya, soyunma odaları vs. 2’nci kısmında ise amfi tiyatro, atletizm sahası ve süs havuzu bulunan tesislerin yüzde 90’ı tamamlandı. Yaklaşık 100 kişilik ekiple çalışmaların sürdüğü spor tesislerinin kapalı sosyal alan ünitesinin iç ince inşaatı ile iç tesisatları kurulum çalışmaları da tamamlandı. Yaklaşık 10.5 milyon liraya mal olması öngörülen spor kompleksinin, hedeflenen yapım süresinden önce tamamlanıp önümüzdeki ay içinde geçici kabulünün yapılarak teslim edilmesi bekleniyor.
Sosyal tesisler
       Emsalleri arasında hızlı büyümesiyle dikkat çeken Erzincan Üniversitesi Yalnızbağ Yerleşkesi’nde yaklaşık bir yıl önce dualarla temeli atılan sosyal tesislerin inşaat çalışmaları da tüm hızıyla sürüyor. 2014’te hizmete girmesi hedeflenen, 16 bin 250 metrekare kullanım alanına sahip sosyal tesis ve yemekhane binası hizmete girdiğinde; yemekhane, alış veriş merkezi, misafirhane, sağlık birimi ile çeşitli sosyal faaliyet salonlarıyla çok kapsamlı bir yapı olarak Üniversitenin akademik ve idari personeli ile öğrencilere uzun vadede çok önemli hizmetler verecek.
Yerleşke Camii
          Akademik ve idari personel ile öğrencilerin her türlü ihtiyaçlarının göz önüne alınarak geleceğin çağdaş ve modern bilim yuvasının oluşması için uzun vadeli hizmet üretecek hamlelerin yapıldığı Yalnızbağ Yerleşkesi’nde, temeli geçtiğimiz Ağustos ayında atılan ve bir hayırsever tarafından yaptırılacak caminin inşaatı da hızla yükseliyor. Yüklenici firma yetkililerinden alınan bilgiye göre; kalıp, demir, izolasyon ve sıva ekipleri olmak üzere 30 kişinin çalıştığı caminin yapımında yaklaşık 3.940.000 TL maliyetle, öngörülen süreden önce tamamlanarak önümüzdeki yıl Ekim ayında hizmete girmesi hedefleniyor. 6.400 metre kare inşaat alanına sahip; zemin, orta ve mahfil kısımlarından oluşacak camiye, 29.70 metre yüksekliğinde kubbe, 54 metre yüksekliğinde çift şerefeli minare yapılacak. 
Editör: Doğu Gazetesi