Bayram mesajında; “Kurtuluş savaşımızın bütün dünya ülkelerine örnek olacak şekilde emperyalizme karşı büyük zaferle sonuçlandığını, bu zaferin sevgiyle, dayanışmayla emekle, kan ve gözyaşı ile, vatan ve millet aşkıyla kazanıldığını hiçbir vatandaşımızın kurtuluş savaşının hangi ahval ve şartlarda nasıl kazanıldığını unutmaması gerektiğini önemle vurgulamak isterim.

100 yıl önce "Önce Vatan" diyerek toprağın kara bağrında sıradağlar gibi duran aziz şehitlerimizin, serden geçtiler in, bu azim ve kararlılığı, 100 yıl önceki dik duruşu, bugüne ve geleceğe taşımaya, yaşamaya ve yaşatmaya ihtiyacımız vardır. Bağımsızlığımızı sürdürmek, başı dik - alnı açık insanlar olarak huzur içinde yaşamak; Şanlı tarihimizden aldığımız ilhamla ayakta durabilmek, ecdadımızın 100 yıl önce sergilediği kahramanlığı kuşanmakla mümkündür.13 Şubat Zaferi "Yunusça sına seven, Yavuzca sına dövüşen Erzincanlıların kahramanlık destanıdır."

Bu kutlamaların amacı tarihin derinliklerine gidebilmek, o yıllarda yaşanan acıları anlayabilmek ve bu acılardan ders çıkarabilmektir. Kurtuluş Savaşına ilham kaynağı olmuş büyük bir mücadelenin bugünkü mirasçıları olarak hepimizin, yüz yıl önce yaşanan acıları asla unutmamız gerektiğini ifade etmek isterim. Dolayısıyla dün nasıl birlik olup vatanımızı şehrimizi işgalcilere karşı savunduysak bugün de, ayrılık tohumları ekerek bizi bölmeye çalışanların tuzağına düşmeyip, her zamanki gibi yine birlik ve beraberlik içinde olmalıyız.

Dün olduğu gibi, bugün de, bu toprağın çocukları olarak, birlikte yaşama şuuruyla ülkemizi zirveye taşıma zamanıdır. Çünkü bizler, evlatlarımıza ve torunlarımıza, “Güçlü ve Lider Ülke Türkiye’yi en nadide bir miras olarak bırakmak mecburiyetinde ve sorumluluğundayız.

Büyük Türkiye sevdasıyla; Can Erzincan’ımızı ve bütün vatan topraklarını bizlere bahşeden Aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Doğu Gazetesi