Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan program açılış konuşmaları ile devam etti.

İlk olarak konuşma yapan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Macit Kantarcı; “Tıp bir sanattır ve onda insanlık sevgisi kopmayan bir sanattır. Ülkemizde 14 Mart 1827 Padişah 2. Mahmut Döneminde modern tıp eğitimin başlangıç günüdür. İlk tıp bayramımız 1919 da işgal altında ki İstanbul’da işgal güçlerine tepki olarak tıp öğrencileri tarafından kutlanmıştır. 1976 yılın da bu yana tıp odaları 14 Martı içine alan haftayı sağlık haftası olarak tanımlamışlardır” dedi.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent ise açıklamasında; “14 Mart Tıp Bayarım işgal altında ki İstanbul’da işgale karşı tıp  fakültesi öğrencilerinin başlatmış oldukları hareket ve bundan sonra da bu işgale karşı hareketin başlamasıyla her yıl kutlanmaya devam eden 14 Mart Tıp Bayramını bugünde idrak ediyoruz. Hekimlik gönül işidir. Öncelikle bizlerde insan sevgisi olmalı. Hekim aklının ve vicdanının hür olması ve baskı altında hareket etmemelidir. Biz hekimler hasta olunca bize nasıl davranılmasını istiyorsak hastalarımıza da öyle davranmalıyız” diyerek konuşmasını sürdürdü.

Erzincan AK Parti Milletvekili Süleyman Karaman’ da konuşmasında; “Ülkemizin her köşesinde fedakarca görev yapan değerli sağlık çalışanları 14 Mart Tıp Bayramınıza en içten dileklerimle kutlarım. Zengininde fakirinde olmazsa olmazı sağlıktır. Salık olmazsa hiçbir şeyin önemi olmaz” dedi.

Son olarak konuşan Erzincan Valisi Ali Arslantaş; “ tam sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramını en içten dileklerimle kutlarım. Mesai gözetmeden vatandaşlarımıza hizmet eden sağlık alanında çalışan tüm personellerimize başarılar dilerim. Sağlık kişinin bedenen, ruhen, sosyal yönden tam bir iyilik halidir. Bir toplumun huzurlu bir yaşam sürmesi o toplumun sağlıklı bireylerin olmasıyla mümkündür” diyerek konuşmasına devam etti.

Yapılan konuşmaların ardından Bilimsel Yayın Teşvik ödülü verildi. Öğretim üyelerine cübbe giydirilmesinin ardından öğrencilere beyaz önlük giydirildi. Düzenlenen program mini konser ile sona erdi.

  1. etkinliğe Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Macit Kantarcı, Erzincan AK Parti Milletvekili Süleyman Karaman, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Editör: Doğu Gazetesi