Programın açılış konuşmasını yapan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vahdet Gül konuşmasında; “ilimizde verilen sağlık hizmetlerinin kalite standardını yükselteceklerini belirterek, tüm hekim ve sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutladı.


Erzincan Valisi Arslantaş programda yaptığı konuşmada; “İnsan sağlığının korunması, mevcut sağlık sorunlarının giderilmesi tüm insanlığın ve tüm toplumların öncelikli hedeflerindendir. Bu nedenle hekimlik mesleği önemini hiçbir zaman kaybetmemiş, kutsal bir meslek olarak kabul görmüştür.


Çağımızın en saygın mesleklerinden biri olan hekimlik mesleğini icra ederken, insan sağlığını ve hayat hakkını daima ön planda tutan, imkanlar ne olursa olsun her koşulda sorumluluğunun bilincinde olan, hastasını önce ‘insan’ olarak gören doktorlarımıza ve tüm sağlık personelimize minnettarız.


Tüm zorluklara rağmen mesai mefhumu gözetmeden özveriyle görev yapan sağlık personelimizin, hoşgörülü tutumları ve mesleğin getirdiği ahlaki değerlere duydukları bağlılık takdire şayandır.


Bireyin sağlığı sadece kendi hayatı için değil, sağlıklı bir toplum, sağlıklı bir gelecek ve kalkınmış bir ülke için de zorunluluktur. Vatandaşın sağlığı her şeyden önce gelmektedir.


Sağlıklı yaşam, her insanın temel hakkıdır ve sağlık hizmetlerinde ulaşılan nokta, ülkelerin gelişmişlik düzeyinin en temel göstergelerinden birisidir. Bu anlamda sağlık hizmetlerinin önemi son derece büyüktür.


İlimizde de sağlık hizmetlerinin arzu edilen en üst seviyeye getirilmesi, vatandaşlarımızın memnuniyetinin daha üst seviyelere yükseltilmesi, insan sağlığının korunarak, toplumsal mutluluk ve refahın sağlanması amacıyla tüm personelimiz özverili bir şekilde çalışmalarını devam ettirmektedirler.
İlimizde ve ülkemizde her alanda olduğu gibi sağlık alanında da yaşanan gelişmeler fevkalade memnuniyet vericidir. Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma hastanesine yapılan ek bina inşaatı devam etmektedir.


Devlet hastanesinin yerine yapılacak olan şehir hastanemiz önümüzdeki günlerde valiliğimiz tarafından ihale edilecektir. İnsanımıza hakettiği ortamlarda sağlık hizmeti vermenin gayreti içerisindeyiz. Elbette yapılanlar ve yapılacak olanlar Erzincan için sevindirici gelişmelerdir. Gerek ilimizde gerekse ülke genelinde elde edilen sağlık başarıları, takdirle karşılanmaktadır.


Hekimlerimiz ve bütün sağlık çalışanlarımızın bu meşakkatli görevlerini yerine getirirken karşılaştıkları sorunların en aza indirilmesi, çalışma şartlarının daha da iyileştirilmesi önemlidir.


Büyük bir özveriyle yürüttükleri çalışmalarıyla ülkemizi sağlık alanında gelişmiş ülkelerle yarışacak konuma ulaştıran başta doktorlarımız olmak üzere öğrenci, hoca, hemşire, hastabakıcı ve sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.” diye konuştu.

Erzincan Üniversitesi İpekyolu Sosyal Tesislerinde düzenlenen programa Erzincan Valisi Arslantaş, Erzincan İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Erkan Hirik, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vahdet Gül, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve sağlık çalışanları katıldı.

Editör: Doğu Gazetesi