Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sinema Genel Müdürlüğü’nün destekleri ve TÜRSAK Vakfı’nın işbirliğiyle Erzincan Turizm Doğa Sporları ve Çevre Birliği Başkanlığı’nın ev sahipliğindeki Erzincan ayağı olan 15’nci Çocuk Filmleri Festivali, Erzincan Müftülüğü Konferans Salonu'nda düzenlendi.


Düzenlenen festivale Erzincan Valisi Ali Arslantaş, TÜRSAK Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Adnan Ekinci, TÜRSAK Vakfı Başkanı Fehmi Yaşa, bazı kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, oyuncular, Erzincan halkı ve çocuklar katıldı.


Festivalde konuşan TÜRSAK Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Adnan Ekinci kendisinin de bu yaşlarda sinema ile tanıştığını dile getirerek, sinemanın tıpkı masal ve hikâyeler gibi insanın iç dünyasını ve hayal gücünü genişleten bir sanat dalı olduğuna değindi.


Ardından konuşan TÜRSAK Vakfı Başkanı Fehmi Yaşar ise bu filmleri çocuklara getirmenin en büyük sebeplerinin çocukların kendi hikâyelerini yazmalarını sağlamak olduğunu dile getirerek, Hikâye yazmanın kendini anlatmanın temeli olduğunu söylerdi.


Erzincan Valisi Ali Arslantaş, herkesi farklı dünyalara çekecek filmleri çocuklarla birlikte izleyecek olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, tüm çocuklara iyi eğlenceler diledi.


Festivale katılan çocuklar, kendilerini karşılayan Erzincan Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümü ve Resim Bölümü öğrencileriyle eğlenceli dakikalar yaşarken, festivalin “Dışarıda” isimli açılış filmini de keyifle izlediler. Programın devamında ise Çocuk Jürisi Atölyesi tarafından “Panik” filmi birinci seçildi.

Editör: Doğu Gazetesi