Erzincan’ın geleceğini birlikte tasarlamak, vizyonunu oluşturmak, şehrin geleceği için gerekli olan stratejileri ve ihtiyaç duyulan eylem planlarını belirlemek üzere 15-16 Ekim tarihinde Erzincan Valiliği öncülüğünde Prof. Dr. Oğuz Babüroğlu moderatörlüğünde düzenlenen "Erzincan 2023 Vizyonu Arama Konferansı" sonuç bildirgesi açıklandı.

 

Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Milli Savunma Eski Bakanı Vecdi Gönül, Sanayi ve Ticaret Eski Bakanı Ali Coşkun, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İsmail Yücel, Erzincan AK Parti Milletvekili Sebahattin Karakelle, Kredi Yurtlar Genel Müdürü Sinan Aksu, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Maliye Bakanlığı Eski Müsteşarı Hasan Basri Aktan, Kızılay Eski Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar ve ilimizden ve il dışından sanayici, işadamı, turizmci, akademisyen ile sivil toplum kuruluş temsilcileri olmak üzere 98 katılımcının yer aldığı Erzincan Hilton Garden Inn Otel'deki arama konferansının sonuç bildirgesi aşağıda belirtildiği şekildedir.

Bu rapor 15-16 Ekim 2016 tarihleri arasında Erzincan kamu, özel sektör, eğitim ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen "Erzincan İl Yatırım Ortamının Geliştirilmesi" konulu Arama Konferansı'nın tutanağını içeriyor.  

Arama Konferansı, Erzincan iddia sahiplerinin (stakeholder), Erzincan’ın geleceğinin tasarım ve uygulama sürecinde bizzat yer alması ve ortak akıl üretmesi için kullanılan, ARAMA Katılımlı Yönetim Danışmanlık ekibi tarafından uygulanan katılımlı bir yöntemdir. Bu katılımlı yöntem yaklaşımının, Erzincan’ın geleceğinin tasarlanması ve uygulanması sürecine iki açıdan fayda sağlayacağı düşünülmektedir. Birincisi, Erzincan’ın gelecek tasarımı ve değişimi için iddia sahiplerinin bilgi ve tecrübelerinden yararlanarak ortak aklı çıkarmayı hedeflemektedir. İkincisi, bu değişime sistemsel bir yaklaşım getirmektedir. Bu süreç, hazırlık, Arama Konferansı'nın uygulanması ile sonuçların derlenmesi ve izlenmesi olmak üzere üç ana fazdan oluşuyor. 

Editör: Doğu Gazetesi