Cumhuriyet Meydanı'nda pandemi tedbirleri kapsamında düzenlenen festivalin açılış töreninde Vali Mehmet Makas' a, Erzincan Milletvekili Burhan Çakır, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Kültür ve Turizm Müdürü Arda Heb ve bazı protokol üyeleri eşlik etti.


Düzenlenen programda konuşan Erzincan Milletvekili Burhan Çakır, festivalin hayırlı olması temennisinde bulunarak, emeği geçenlere teşekkür etti.


Vali Mehmet Makas yapmış olduğu konuşmada; "Erzincanımızı tanıtmak, sanata destek olmak ve aynı zamanda Erzincan'ın film ve sinema sektörü noktasında iyi bir plato olacağını anlatabilmek gayesiyle başlangıcı yapılan 2.Erzincan Uluslararası Kısa Film Festivali'nin, geleneksel hale getirilebilmesi amacıyla bu sene ikincisi düzenlenmiştir.


Kültür Bakanlığımızın katkıları Valiliğimiz koordinasyonunda Erzincan Belediyesi ve Binali Yıldırım Üniversitesi'nin desteğiyle devam ettirilen etkinlikler sayesinde kendi öz degerlerimizi üst plana çıkartan milli ve manevi kimliğimizi öne çıkartan filmlerle gençliğimiz silkelenerek, kendine gelmektedir.


Festival kapsamında yarışan 338 filmden, 24'ü finale kalarak Erzincan'da gosterime girmiş bulunmaktadır. Bu kapsamda pandemi sürecinin en çok etkilediği meslek grupları arasında ilk sırada mücadele eden sağlık çalışanlarımıza moral olması açısından onlarla birlikte film gösterimini izleyeceğiz.


Bu vesileyle festivalin hayırlara vesile olmasını temenni ederek, gelecek yıllarda da yarışmacı sayısının artarak devam etmesini diliyorum."dedi.


Ardından Vali Mehmet Makas ve beraberindeki il protokolü, sinema tırında, sağlık çalışanları ile birlikte film gösterimini izlediler.

Editör: Doğu Gazetesi