Açılan IPARD 2 programı ikinci başvuru kabul döneminin 6-28 Eylül tarihleri arası olduğunu fakat taleplerin değerlendirilmesi adına 12 Ekim tarihine uzatıldığını belirten Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Erzincan İl Koordinatörü Metin Bektaş yaptığı açıklamasında; “IPARD 2 programında Erzincan’da 14 tane proje aldık. Bu 14 tane projenin yatırım tutarı 8 Milyon 311 lira buradan 5 Milyon 675 bin lira Erzincan’a hibe olarak aktaracağız.

Şuan da IPARD 2 ikinci başvuru kabul dönemini de açmış bulunmaktayız. Bunların müracaatları da 6-28 Eylül de elimizde olacak bunlardan özellikle et ve süt işleme pazarlamada ki ürünleri ele alacağız. Burada ki yatırım miktarı 3 milyon avro tutarındadır diyen Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Erzincan İl Koordinatörü Metin Bektaş Buradan da %50 oranında hibe aktaracağız. Özelikle et ve süt ürünleri işleme ve pazarlamada ki yatırımlarımızı bekliyoruz Erzincan’da. Erzincan’da bunların önemli olduğu kanaatindeyiz dedi.

Erzincan merkeze bağlanan beldeler, köyler ve mahallelerde destek alacak diyen Bektaş, Ayrıca son değişikle Erzincan merkeze bağlanan beldeler, köyler ve mahallelerde 2011 TÜİK verilerine göre hesaba göre yine yapıyoruz. Bundan dolayı bu bağlanmalar kırsal anlam bağlamında, Erzincan’ın yatırımlardan herhangi bir şekilde olumsuz anlamda etkilenmesi söz konusu değildir. Erzincan’a bu konuda mümkün olduğunca en fazla hibeyi aktarmak için elimizden geleni yapıyoruz. Gerek Erzincan’da gerekse Erzincan dışında ikamet eden iş adamlarımızı özellikle 12 Ekim tarihine kadar uzatılan İPARD 2 program dâhilin de Erzincan’a yatırım yapmaya bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: Doğu Gazetesi