Erzincan Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vahdet Gül Eğitim Öğretimin başlaması dolayısıyla kısa bir değerlendirme yaptı.  Prof. Dr. Gül açıklamasın da; “ 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı itibariyle 1. , 4. , 5. , ve 6. Sınıf tıp fakültesi öğrencilerimiz Erzincan ilimizde eğitim görmeye başladılar. Sadece 2. Ve 3. Sınıfların Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesinde eğitimlerini devam ettirecekler 2. ve 3. Sınıflarda önümüzdeki dönem burada eğitim alacaklar dedi.

2017-2018 Eğitim Öğretim dönemimizde 1. Sınıflarda 84  öğrencimiz eğitim alacak diyen Erzincan Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vahdet Gül, 2. Sınıf da 83, 3. Sınıf da 63, 4. Sınıf da 39, 5. Sınıf da 34 ve 6. Sınıf da ise 26 olmak üzere toplam 327 öğrencimiz tıp eğitimi alacaklar dedi.

Mevcut mezun sayılarının 49 olduğunu belirten Erzincan Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vahdet Gül, Tüm çabamız öğrencilerimizin kapısından girerken değil mezun olurken de gurur duyduğu bir fakülte olmak ifadelerini kullandı.

Çevre düzenlemelerinin tamamlanmak üzere olduğunu ve aynı zamanda Tıp Fakültemizin teknik, idari ve akademik alt yapı gerekliliklerinin de ivedilikle tamamlanarak Eğitim Öğretim dönemine hazır hale geldiğini belirten Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vahdet Gül,  25 Eylül 2017 Tarihinde İlimiz tarihinde,  ilk kez 84 öğrencisi 1. Sınıflarda olmak üzere Eğitim ve Öğretime  kendi müfredatımızla başladık” ifadelerini kullandı.

Editör: Doğu Gazetesi