“Ülkemizde de kadınlarımıza hak ettiği değer her zaman verilmiştir”

Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.


Vali Arslantaş mesajında; “Doğumdan ölüme kadar yaşantımızın her anında, varlıklarıyla onurlandığımız, annemiz, bacımız, kızımız, eşimiz olarak desteklerini bizlerden hiçbir zaman esirgemeyen kadınlarımız, her zaman merhametin, şefkatin, sevginin ve fedakarlığın sembolü olmuştur.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, kadınlarımızın sosyal, siyasal ve ekonomik yaşamda hak ettikleri yere gelmesi açısından oldukça önemli bir gündür.

Bir toplumun demokrasi, insan hakları ve uygarlık yolunda gösterdiği gelişme, kadını toplum içinde konumlandırdığı yer, ona duyduğu saygı ve verdiği değer ile ölçülmektedir. Ne mutlu bize ki, tarih boyunca her zaman kadınları baş tacı eden, onlara büyük değer veren bir medeniyetin mensuplarıyız. Tarihin her döneminde Türk toplum ve aile yapısında müstesna bir yere sahip olan kadın, aile kurumunun temel taşı, değerlerinin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu olmuştur.

Yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)’de “Cennet anaların ayakları altındadır” buyurmak suretiyle yüce İslam dininin kadına verdiği önemi en güzel şekilde vurgulamıştır.

Ülkemizde de kadınlarımıza hak ettiği değer her zaman verilmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk kadınına dünyada birçok ülkeden daha önce seçme ve seçilme hakkı başta olmak üzere, pek çok hakkı kanunlara dayandırarak verirken, bu konuda dünyanın pek çok ülkesine de ilham kaynağı olmuştur.

Ülkemizin bugünkü konuma gelmesinde şüphesiz kadınlarımızın
emeği büyüktür. Sosyal, ekonomik ve siyasi alanlarda önemli başarılar gösteren,
aile kurumumuzun ve yetiştirdikleri nesillerle de Ülkemizin geleceğinin temel
taşı olan kadınlarımız her türlü takdiri hak etmektedirler.

Gerekçesi ne olursa olsun hiçbir kadının şiddet veya başka bir kötü muameleye uğraması kabul edilemez. Zaman zaman karşılaştığımız kadına yönelik şiddet olaylarını da insani ve vicdani eksiklik olarak görüyoruz. Hiçbir vicdanın kabullenemeyeceği kadına yönelik şiddetin engellenmesi konusunda devletimizin yaptığı yasal düzenlemelerin yanı sıra tüm bireylerin de cinsiyet ayrımcılığına ve kadına şiddete karşı mücadele etmesi büyük öneme sahiptir.

Bu duygu ve düşüncelerle Erzincanlı kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, başta şehit anneleri, şehit eşleri ve şehit kızları olmak üzere tüm kadınlarımıza en içten saygılarımı sunuyorum” dedi.

“Şanlı tarihimizdeki zaferler ve kurduğumuz medeniyetlerin hamurunda kadın eli vardır”

Adalet ve Kalkınma Partisi Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yazılı bir mesaj yayımlayarak; “Türk ve dünya kadınlarına sağlık ve mutluluklar dolu bir hayat diliyorum” dedi.

Karakelle mesajında; “Kadın anamız ve varlık sebebimiz olarak çok büyük bir değer ifade  eden kadınlarımızın dünya kadınlar gününü kutluyorum.

Nüfusumuzun yarısını temsil eden kadınlarımızın merhamet, nezaket, estetik ve sevgi eli dünyaya daha bir güzellik ve yaşanırlılık katmaktadır.

Dünyanın çeşitli yerlerinde, özellikle Ortadoğu’da , Suriye’de ve Filistin’de evlatları katledilen anaların acısını paylaşırken, yapılan katliamlara dur diyemeyen insanlık, büyük bir vebal altındadır. Suriye’deki anaların gözyaşlarının dinmesi konusunda, gerekenin yapılması konusunda bütün dünya devletlerine çağrı yapıyor ve uyarıyoruz. Akan kan dursun .Dünya kadınlar gününde analar artık ağlamasın .

Hayatımıza bu kadar güzel hasletleri katan kadınlarımız haklarına önem vermeyen, onlara ayrımcılık uygulamayan rejimler demokratik  rejim olduklarını iddia edemezler.

Zira bir toplum da kadına verilen değer, gösterilen saygı hak ve sorumluluklar o toplumun çağdaşlık ve gelişmişlik düzeyini belirler.

Kadın eli değmiş, kadın ruhuyla zenginleşmiş, şefkatle sarmalanmış, bir dünya  elbetteki savaşla, kanla, gözyaşıyla kararan bu günlerden  çok daha güzel yarınlar vaat etmektedir.

Peygamber efendimizin kız çocuklarıyla ilgili uygulamaları, dinimizin kadınlarımıza ve analarımıza verdiği değer,  Türk örf adet ve geleneklerimizde Hakanların yanındaki en yüce makamın hatunlara verilmesi, onların hayatımızdaki önemin bir ifadesidir.

Kadına karşı ayrımcılık, ırkçılıktan daha kötü, daha tehlikeli ilkeli bir anlayıştır.

Böyle bir anlayış kesinlikle kabul edilemez.

Kadın ve aile her zaman güçlü olacak ki toplumsal dokumuzu, millet adına vasfımızı  muhafaza edelim.

Şanlı tarihimizdeki zaferler ve kurduğumuz medeniyetlerin hamurunda kadın eli vardır. Bu nedenle kadınlarımızın merhamet, nezaket , estetik ve sevgi eli dünyaya daha çok değmeli ki, dünyamız yaşanır olmaktan çıkmasın.

Bu  düşüncelerle Türk ve dünya kadınlarına sağlık ve mutluluklar dolu bir hayat diliyorum” dedi. 

“İnancımız, kadına yönelik bir ayrımcılığı kabul etmez”

AK parti Erzincan Milletvekili Serkan Bayramın 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle yazılı bir mesaj yayımlayarak; “kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü en kalbi duygularımla kutlarım” dedi.

Av. Bayram Açıklamasın da; “Toplumumuzun ve ailenin temel taşı olan kadınlarımız doğumdan ölüme kadar hayatın her anında varlıklarıyla bizi onurlandırmaktadır. Sevginin ve özverinin kaynağı olan kadınlarımız huzurlu, mutlu ve sağlıklı toplumların teminatıdır. Kadınlarımız zarafetleri, fedakârlıkları ve nezaketleriyle toplumumuz için her daim denge unsuru olmayı sürdürmektedir.

Bizim kültürümüz kadına saygı üzerine kurulmuştur. İnancımız, kadına yönelik bir ayrımcılığı kabul etmez. Dolayısıyla kadınları korumak, kollamak, daha mutlu ve huzurlu olmalarını sağlamak bizlerin görevidir.

Kadınlarımızın hayata daha çok katılmaları için onlara yeterince fırsat tanımalı ve önlerini açmalıyız. İnanıyorum ki özgüvenleri yüksek, cesur, eğitimli kadınlarımızın, ekonomiden siyasete her alanda sayılarının artması, ülkemizi daha ileri ve gelişmiş bir seviyeye taşıyacaktır.

Geçmişte kadına yönelik şiddetin her hanede yer aldığı, töre cinayetlerinin ülke gündemine oturduğu, kızlarımızın eğitim hakkının kısıtlandığı günlere daha çok şahit oluyorduk. Hükümetimiz her geçen gün kadın-erkek eşitliği, kadın haklarının korunması, kadına karşı şiddetin önlenmesi ve kadınların istihdamıyla ilgili önemli yasal düzenlemelere imza atarak kadına yönelik şiddetin son bulması için çalışıyor.

Kadınlarımız; bizlerin en iyi şekilde yetişmesini sağlayan, gelecek nesillerin mimarlarıdırlar. Toplumsal yaşamın her kademesinde ve her zaman önemli roller üstlenen kadınlarımız, üstün fedakârlık duygusu içinde yaptıkları çalışmalarla, ülkenin her açıdan kalkınmasında büyük bir payın sahibi olmuşlardır.

Toplumun her kesiminde yer alan başarı gösteren kadınlarımızı takdir ediyorum. Özellikle ülkemizde son yıllarda kadına yönelik şiddetteki dikkat çeken artış toplumun her kesimini rahatsız etmektedir. Bizleri dünyaya getiren, büyüten, bizlere kişilik ve şahsiyet kazandıran kadınlara yönelik bu tutumun son bulmasını için dua ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü en kalbi duygularımla kutlarım” dedi.

“Kadın ve erkeği beraber gören geleneğin temsilcileriyiz”

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Gülseren Narbay, 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle bir mesaj yayımlayarak; “hanımefendilerimizin ve annelerimizin 8 Mart dünya kadınlar gününü kutluyor sevgi saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum” dedi.

Narbay mesajında şu ifadeleri kullandı; “Bugün 8 Mart dünya kadınlar günü olması münasebetiyle; evinde, işinde, toplumun her yerinde ve demokrasi meydanlarında; fedakârlıkları, emekleri, sevgileri ve mücadeleleri ile insanlığın umudunu yeşerten başta Erzincanlı kadınlarımız olmak üzere tüm kadınlarımızın onura edildiği bu günü kutluyorum.

Geçmişte olduğu gibi de bugünde toplumun her aşamasında ve kademelerinde kadınların gücü hep var olmuştur. İnsanlık tarihinde ki nice örnekler gibi ülkemizin kadınları tarih boyunca istiklal ve istikbal mücadelesinde hep en ön safta yer aldılar. Bugün de kadınlarımız, Türkiye demokrasi, kalkınma ve özgürlük mücadelesine damgalarına vurmaya devam ediyorlar.

15 Temmuz gecesi kadınlarımızın demokrasi meydanlarında en ön safta yer almalarını ve canları pahasına vermiş oldukları mücadeleyi ne unutacağız ne de unutturacağız. Milletimizin istikbali için şehit olan tüm kadınlarımıza ve ahirete intikal etmiş tüm şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum.

Vatan milletin namusudur. Namusta milletin onurudur. Şimdi bu onur uğruna bugün yine Afrin harekâtı mücadelesi içerisindeyiz. Yıllardır ülkemizi tehdit eden bu terör örgütleri ile mücadele eden askerlerimizi rabbim zaferle ile dönmelerini nasip etsin. Sefer bizim zafer Allah’ın dedik ve hepsini Allah’a emanet ettik, bu mücadelede de şehit olan ana kuzularına Allah’tan rahmet diliyorum. Rabbim ailelerine bol sabırlar versin. Şehit annelerimizin ellerinden öpüyorum, eşlerine sevgi saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum.

Yine bugün sağlıkta, eğitimde, tarımda, bilim dünyasında, sporda, siyasette ve kısaca kalkınmanın olduğu her yerde biz kadınların emekleri bulunmaktadır. Bundan sonra daha fazla emek vereceğiz ve daha fazla yer alacağız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ifade ettikleri gibi bizler kadın ve erkeği beraber gören geleneğin temsilcileriyiz. Kültürümüzde inancımızda ayrı gayrı yoktur. Ayrımcılığın her türlüsüne karşıyız. Kadınlarımızı artık her yerde görmek istiyoruz diyen bir lidere sahibiz. Bu anlamda bizlerde kalkınmada, ülke yönetiminde ve gerekse meydanlarda artık bizler varız diyoruz.

Bugün yine en büyük sorunumuz olan insanlık suçu dediğimiz kadına şiddetin her türlüsünü ortadan tamamen kaldırmak için mücadelemize devam edeceğiz. Barış huzur ve adalet için her türlü mücadelemiz için var gücümüzle biz kadınlar emek vermeye devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerim ile birlikte tekrardan tüm hanımefendilerimizin ve annelerimizin 8 Mart dünya kadınlar gününü kutluyor sevgi saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Başsoy’dan 8 Mart Kadınlar Günü mesajı

Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy 8 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı.

Başsoy mesajında; “Kadın, toplumun ve ailenin temelidir. Bir anne, bir eş, bir evlat olarak kadın toplumu dönüştüren ve istikamet verendir. Eğer kadın mutluysa ülke de mutludur. Eğer kadın umut içindeyse, o ülke de umut içindedir. Kadınlarını dışlayan, ikinci sınıf muamele yapan ülkeler asla ilerleyemezler.

Biz kadınlarımızı hak ettiği yerde görmek isteriz. Bunun için her şeyi ama her şeyi yapmaya hazırız. Bu güne kadar Erzincan Belediyesi olarak kadınlarımızın ekonomik özgürlüklerini kazanmaları adına önemli çalışmalar yürütüyoruz. Meslek Edindirme Kurslarımız sayesinde kadınların toplum içerisinde daha üretken hale gelmeleri için çalışıyoruz. Bunlardan maksadımız kadının toplum içerisindeki yerini güçlendirmekti. Hükümetimizin bu konuda birçok çalışması oldu. Kadın hızla hak ettiği yere doğru ilerliyor. Bu gün siyasi arenada ilk kez bu kadar çok kadını görüyor olabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Yönetimde söz sahibi, temsil edilen ve özellikle temsil eden, eğitimli, haklarını bilen ve haklarını arayabilen, düşünen, üreten bir kadın, iş dünyasında söz sahibi, girişimci, iş arayan değil işveren bir kadın yarının Türkiyesinin çağdaş, demokrat, entellektüel yapısını temin edecek. Bundan da önemlisi toplumun sayısal olarak yarısını oluşturan eğitimli kadınlar toplumsal kalkınmışlığın olmazsa olmazıdır.

Velhasıl kadınlarımıza toplumumuz içerisinde verdiğimiz yer kadar gelişecek ve var olacağız.

Tüm bunlarla beraber, kadına yönelik şiddetin artık bir son bulması için tüm toplum kesimleri olarak daha duyarlı olmalıyız. Çünkü Türkiye'de ve dünyada kanayan bir yaradır kadına şiddet. Kadına kalkan el iflah olmaz. Annesine, eşine, kız kardeşine, kızına şiddet uygulayan bir ruhun iflas ettiğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

Çünkü biz kadını kutsal sayan bir medeniyetin temsilcileriyiz. Peygamber Efendimiz, ‘Cennet anaların ayağının altındadır buyurmuştur.’ Dolayısıyla kadınları korumak, kollamak ve onların daha mutlu ve huzurlu olmasını sağlamak bizlerin görevidir. Bizlere her alanda rehber olan, yaşantımız boyunca desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen fedakar analarımıza ve ablalarımıza saygı ve sevginin olduğu bir dünya dileğiyle, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

Editör: Doğu Gazetesi