TÜGVA İl Temsilcisi Emre Özkan, AK Parti Erzincan İl Başkanı Mehmet Cavit Şireci, bazı sivil toplum kuruluşu yöneticileri ile vatandaşların destek verdiği gruptakiler adına TÜGVA Teşkilat Başkanı Murat Mermer, basın açıklaması yaptı.

Mermer, insanların kutsallarının çiğnenip topraklarına el uzatıldığını belirterek, bunun hadsizlik, saldırganlık ve hukuksuzluğun geldiği son nokta olduğunu söyledi.

Trump'ın, siyonizmin bu devirdeki piyonu olduğunu iddia eden Mermer, "İlk kıblemizin bulunduğu Filistin 1948 yılından beri yüzlerce yıllık büyük İsrail projesi çerçevesinde adım adım işgal altına alınmıştır. Televizyonlarda naklen Müslüman semtleri bombalanırken, masum kadınları, erkekleri, çocukları dünyanın gözü önünde cami avlusunda katledilirken bunu yapan işgalci güruhu şımarıklıkla nitelendirip şirin göstermeyi alçaklık olarak nitelendiriyoruz." dedi.

İslam’ın ilk kıblesinde ezanın yasaklanması dahi birçok yaptırım uyguladığını anımsatan Mermer, son olarak Kudüs'ün siyonistlerin başkenti olarak ilan edilmesi cüretinde bulunanlara karşı dik duruşun Müslümanlar için namus meselesi olduğunu vurguladı

Editör: Doğu Gazetesi