Gerçekleştirilen kongrede tek aday olarak giren Ahmet Keleş, AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı görevine seçildi.

Ak Parti Erzincan İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Keleş, ‘’ AK Parti’li olmanın, AK Parti’de genç olmanın gururunu nasıl yüreğimizde hissediyorsak yüklediği sorumluluğu, vebalini de yüreğimizin en derininde hissediyoruz. Biliyoruz ki mensubu olduğumuz bu dava tüm mazlumların, alem-i islamın son umududur. Yine biliyoruz ki bu davanın umudu da AK Gençliktir. O yüzden biz gençlerin boşa harcayacak tek bir dakikası bile yok. Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın da biz gençlere dediği gibi “ Durmak Yok! Koşacak, Koşacaksınız, Risk alarak koşacaksınız! “ sözü ile bizler dik durarak engelleri aşacak güce sahip olduğumuzu unutmadan kimseyi kırmadan, incitmeden davamıza hizmet etmeye devam edeceğiz.
“ Kongrelerimiz bizim bayram günlerimiz ” demiştik, yolun başında söz verdiğimiz gibi 7 İlçemizde ardımızda en küçük kırgınlık bırakmadan büyük bir coşku ve ilk gün ki heyecan ile salonlara sığmayan bir gençlik olarak bayram havasında kongreler gerçekleştirdik. Bugüne kadar emeği geçen, katkı sağlayan tüm genç kardeşlerime teşekkür ediyorum. Yeni dönemin teşkilatımıza, İlimize ve Ülkemize hayırlı olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.’’ dedi.

Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, ‘’ Teşkilat içerisinde görev yapmak bir şereftir. Kongrelerimizde bir bayrak, bir nöbet değişikliğidir, teşkilatların yenilenmesidir. Ak Partide yaklaşık 10 yıldıraktif siyasetin içerisindeyim. Merkez İlçe Başkanlığı, İl Başkanlığı ve 30 Mart 2014 tarihinde de Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, teşkilatlarımız ve hemşerilerimizin göstermiş olduğu teveccühle belediye başkanı adayı olduk ve yaklaşık 4 yıldır da Erzincan’da Belediye Başkanlığı görevi yapıyoruz. Teşkilatlarda makam mevki önemli değildir önemli olan hoş bir sada bırakmak ve bu işi sözde dava değil gerçek dava olarak görüp ona göre hizmet etmektir.

Görev alacak herkese başarılar dileyen Ak Parti Erzincan Millet Vekili Serkan Bayram, ‘’5. Olağan kongremiz kaç partiye nasip olmuştur, sayılıdır. Allaha Şükürler olsun ki 16 yıl boyunca partimizin istikrarı sonucunda bu günleri gördük. Türkiye genelinde de İl Kongrelerimiz, ilçe kongrelerimiz kadın kolları kongrelerimizin çoğu yapıldı. Bundan sonra görev alacak tüm kardeşlerime başarılı çalışmalar diliyorum. Bizde seçim bitmez. Yine geldik bir seçimin arifesine. Bu sürece niye gelindi nasıl gelindi? 15 Temmuz 2016’da hain darbe girişimi oldu.

Bu ülkeye, milletine, silah kurşun sıktılar ama halkı gücü tankın gücüne yetti. 2017’de tam bir yıl önce 16 Nisan’da Anayasa referandumu gerçekleştirildi. Erzincan çok büyük katkı sağladı. %60 gibi oy oranıyla referandumun hem şehrimizde hem Türkiye’mizde geçmesine vesile oldu. Tabi referandumla beraber gelen bir sistem değişikliği vardı. Bugüne kadar parlementer sistemin, koalisyonlar hükümetinin ülkemizde istikrarlı bir yapıyı sağlamadığını hep gördük. 1 yıllık, 1 buçuk yıllık iktidarları gördük yaşadık ve siyasi istikrar olmayan yerde ekonomik istikrar olmadığını gördük.’’ şeklinde konuştu.

Ardından konuşan Ak Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, ‘’ Partimizin kuruluşundan bugüne kadar bizim Gençlik Kollarımızda başkan olarak, yönetim kurullarında görev alarak, yönetim kurullarının yedeğinde yer alarak ama en önemlisi de yönetimlerinde bulunmayıp da Usta Necip Fazılın dediği gibi ‘Bende varım diyen tüm gençlerimizi başarılarından dolayı geçmişinden bugüne kadar her birini yad ediyoruz. Gerçekten gerek ana kademe gerekse Kadın Kollarımız gerekse Gençlik Kollarımız kuruluşundan bugüne kadar gerçekten her birinin gayretiyle biz 5 Genel seçim, hamdolsun bütün başarılarımızda bende varım diyen bugünde karsımızda olan bu genç kardeşlerimizin başarısı her zaman milletle yad edilecektir.’’ dedi.

Ak Parti Erzincan İl Başkanı Mehmet Cavit Şireci yaptığı konuşmada, ‘’Teşkilatımız kurulduğu günden bu yana Ak Parti Erzincan Gençlik kolları başkanlığı görevini yürüten kardeşlerime ve yönetimindeki arkadaşlarımıza özel olarak teker teker teşekkür ediyorum.
Bizler bundan yaklaşık 17 yıl önce bir kutlu sevdayla yola çıktığımız günlerde bu salonlarda genç yaştaki Ak Parti sevdalıları bu gün birer orta yaşlı olarak şu an aramızdalar.Bir vatan sevdalısının, bir Anadolu yiğidinin, milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Bu Şarkı Daha Bitmez’ diyerek çıktığı yolda, o günlerin gönül adamları, dava arkadaşlarımız, 17 yıldır aynı heyecanla bu salonları doldurdular, bu davaya her kademede hizmet verdiler.Sevgili gençler, 17 yıl sonra bir gün bu salonlarda yine aynı heyecanla AK Partiye gönül verenlerin buluşmasını temenni ediyorum. AK Parti iktidarı 17 yılda ülkenin makus talihini değiştirecek çok önemli proje ve çalışmalara imza attı. Burada bunları zikredecek değilim. Bunları halkımız da sizler de çok iyi biliyorsunuz. Sadece siz gençlerimiz için neleri değiştirdik kısaca bunlara değineceğim.
Herşeyden önce gençlere güvendiğimizi bilmenizi isteriz. Bu güvenin bir sonucu olarak seçilme yaşını önce 25’e sonra 18’e indirdik. Gençler geleceğimizin teminatı olan sizler, bu günlerimizin de teminatı olun istedik.
Örgütlü toplumların demokratikleşme adına önemini bildiğimiz için 15-18 yaş arasındaki gençlerimize de dernek kurma hakkı tanındı. 81 ilde kurulan 150’ye yakın gençlik merkezinde 1 milyondan fazla gencimize hizmet ürettik üretmeye devam ediyoruz.’’ dedi.

AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Mesut Özdemir, ‘’Biz buraya sadece bir partinin yönetimini seçmeye gelmedik. Biz bugün buraya aynı idealler, hevesler, büyük güçlü Türkiye sevdalısı uğruna toplanmış gençlerle yeniden kucaklaşmaya geldik.

Biz bugün makam, mevki, unvan beklemeden kapı kapı dolaşan, sandık yönetim kurullarımızla, mahalle başkanlarımızla bu davanın gizli kahramanlarıyla yeniden kucaklaşmaya geldik.’’ şeklinde konuştu.

Editör: Doğu Gazetesi