Arslan mesajında; “Dünya Barış Günü, Alman ordularının Polonya'yı işgal ettiği ve II. Dünya Savaşı'nın başlangıcı kabul edilen 1 Eylül 1939 gününe atfen tüm dünyada kutlanan gündür. 1 Eylül 1939 günü Nazilerin Polonya'yı işgaliyle başladı. Ardında milyonlarca ölü ve yaralı, sakat ve moloz yığını haline gelmiş kentler ile acı ve gözyaşı bıraktı.
 İnsanlık tarihinin bu en acımasız, en kanlı ve en kirli savaşının başladığı gün, yani 1 Eylül, Dünya Barış Günü olarak kabul edildi. O günden bugüne 75 yıl geçmesine rağmen dünyada ve ülkemizde insanlığın büyük özlemi olan huzur ve barış ortamı sağlanamamış ve maalesef dünyamız bölgesel ve iç savaşların girdabından çıkamamıştır. 
    Bölgemizde yıllardır yaşanan çatışma ve savaş ortamı bugün yeni bir aşamaya gelmiştir. Ülkemizde telafisi mümkün olmayan maddi ve manevi kayıplara yol açan Kürt ve azınlıklar sorunu acilen çözülmeyi bekleyen bir sorun olarak ortada durmaktadır. Bizler demokratik çözüm diye adlandırılan bu sürecin Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında, hükümet-muhalefet ve taraflar işbirliği içerisinde bir an önce bir sonuca kavuşturulması gerektiğine inanıyoruz.
    Dünyayı yöneten güçler savaştan, barbarlıktan vazgeçmemektedir. Ortadoğu coğrafyasında bugün emperyalistler eliyle açıkça katliamlar yaşanmaktadır. İnsanlar yerinden yurdundan göçe zorlanarak adeta soykırımla yok edilmek istenmektedir.
 İsrail'in Gazze'ye saldırıları ve en acısı Irak ve Suriye'de IŞİD eliyle yaşanan katliamlar ve savaş mağduru halkların yaşadığı eziyetler Türkmenler, Ezidiler, Filistinliler, Araplar, Aleviler, Şiiler ve en çok kadınlar, çocuklar, yoksullar bu savaşa kurban gidiyor. Yanıbaşımızda gerçek anlamda bir insanlık dramı yaşanırken dünya buna seyirci kalmaktadır.
Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak ülkemizde ve dünyada barışın egemen kılınması için, akan gözyaşların dinmesi için, insanlık onuru ve değerlerinin korunması adına üzerimize düşen tüm sorumlulukların bilincinde olduğumuzu vurgulamak istiyoruz. 
Bu zulüm ve vahşetin son bulması için aynı duyarlılığı dünya devletlerinin ve Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin de göstererek bir an önce somut adımlar atarak sonlandırmasını bekliyoruz.
 Tüm halkların eşit, özgür, insanca ve kardeşçe yaşayabileceği bir dünya özlemiyle, barış dilinin hakim olmasını diliyor, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nü bu duygu ve düşüncelerle kutlayarak, saygılarımı sunuyorum” dedi.
 
Editör: Doğu Gazetesi