“Soruşturma ve Kovuşturma Evrelerinde Müdafinin Rolü, Koruma Tedbirleri, Kanun Yolları ” konulu eğitim semineri, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Adem Sözüer, İstanbul Şehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Koca ve Dr. Öğretim Üyesi Serdar Talas'ın sunumlarıyla gerçekleştirildi.

Eğitim seminerinde 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'nun işleyişi, gözaltına alma, yakalama, tutuklama, arama, el koyma ve iletişimin tespitine ilişkin tedbirler, şartları ve uygulamaya dair sorunlardan bahşedildi. Soruşturma ve kovuşturma evresinde müdafinin hakları detaylı olarak anlatılarak yargı kararlarından örnekler verildi.

Düzenlenen seminer hakkında açıklamalarda bulunan Erzincan Baro Başkanı Adem Aktürk; “Suçla ilgili soruşturma ve kovuşturmanın amacı, gerçeğe ulaşmaktır.

Hukuk devletinde gerçeğe her ne pahasına olurda olsun değil, hukuka uygun usullerle ulaşılır.

Hukuka uygun muhakeme ancak avukatın/müdafiin etkin katkısıyla sağlanabilir” dedi.

Baro Başkanı Av. Adem Aktürk ve Yönetim Kurulu Üyelerinin katıldığı seminerde 91 avukata eğitim verildi.

Baro Başkanı Av. Adem Aktürk; “Verdikleri değerli bildiler ve güzel sunumları için Prof. Dr. Adem Sözüer’e, Prof. Dr. Mahmut Koca’ya, Dr. Öğretim Üyesi Serdar Talas’a, katılımları nedeniyle Hukuk Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Cem Baygın’a ve tüm meslektaşlarımıza çok teşekkür ederiz” dedi.

Editör: Doğu Gazetesi