Toplantı sonrasında Bakan Kurum basın açıklaması yaparak Erzincan’da yapımı devam eden ve yapılması planlanan projeler hakkında bilgiler aktardı.

Bakan Kurum konuşmasında Ermenistan’ın sivil halka yönelik saldırısını kınayarak, “Gence'de masum sivilleri katleden Ermenistan'a karşı haklı tutumunu sergileyen Azerbaycanlı kardeşlerimizi, canlarımızı, dostlarımızın her zaman yanlarında olduk ve bundan sonraki süreçte de yanlarında olmaya Türk milleti olarak Türkiye olarak devam edeceğiz. Bölgede barışın huzurun sağlanması adına Azerbaycanlı kardeşlerimizin, dostlarımızın verdikleri mücadelenin yanında olmaya ülke olarak Türk milletinin her bir ferdi olarak yine devam edeceğiz. Hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

Erzincan ile ilgili yapılan yatırım ve yapılacak olan çalışmalara değinen Bakan Kurum şu ifadeleri kullandı; “Kentsel dönüşüm programları başlatıyoruz, 55 bin metre kare alanda eski Erzincan diye bildiğimiz oradaki ticaretin devam etmesi adına vatandaşlarımızın daha sağlam daha güvenli konutlarda oturması adına bir proje gerçekleştireceğiz.  Belediyemiz bakanlığımızın Altyapı Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü ile birlikte yürütecek. Vatandaşlarımızın değerlerini vermek veya yeni yapılacak projeden hak sahibi olmalarına imkân tanıyacak bir proje yürüteceğiz. Proje çoğunlukla anlaşmamız kaydıyla da Merkez Çarşı projesini de hayata geçirmeyi planlıyoruz. Diğer önemli bir alanımız Başbağlar Mahallesi'ndeki polis lojmanları olarak bildiğimiz alan. Burada da 83 hak sahibi vatandaşımız var bu binalar riskli bina statüsünde.  Bu alanda da yine aynı şekilde görüşmelerimizi yapıp bir kentsel dönüşüm projesini yapmayı istiyoruz. Bu çerçevede vatandaşlarımız hem taşınma yardımı hem kira yardımı bu süreçte bu imkânları vererek onların bu süreçte en az mağduriyet olmalarına imkân tanıyacak her türlü desteği de kendilerine vereceğiz. Sağlam konutlarını arttırmak adına bin 192 konutun inşasını gerçekleştiriyoruz. Bunun ihale süreçlerine devam ediyoruz.

Beldelerimizle de tek tek hem merkez hem ilçe belediyelerimizle görüştük taleplerini aldık. Hem araç gereç noktasında, hem çevre düzenleme projeleri noktasında talepleri doğrultusunda desteklerimizi bakanlığımız Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla yapmaya çalıştılar. Söz verdiğimiz hem temizlik araçları hem çöp toplama araçları noktasında hibelerimizi yaptık. Yine güneş enerjisi için belediyemizin bir projesi var. 10 milyon lira güneş enerjisi için belediyemize yine elektrik enerjisi ile olan problemi çözmek amacıyla 13 milyon, toplamda 23 milyon krediyi Erzincan Belediyemize iller bankasından tahsis ediyoruz. Altyapı programında bu güne kadar Erzincan’a 266 milyon değerinde 134 projenin imalatlarını tamamladık hizmete sunduk. Şu an devam eden 30 milyon değerinde 8 projemiz var ve bu kapsamda da altyapı yatırımlarımız devam ediyor. Millet bahçeleri projemiz devam ediyor. Bu günkü toplantıda Erzincan’a iki millet daha yapma kararı aldık. Birincisi Vasgirt millet bahçesi, ikincisi Terzibaba  camimizin hemen yanında inşa edeceğiz. Bisiklet yolunu artırmamız gerekiyor. Detaylı bir görüşme yaptık. Bir mastır plan yapılacak ve bu çerçevede üniversiteyi şehir merkezine bağlayacak ayrıca mesire alanlarına ulaşım sağlanacak bir bisiklet yolu yapmış olacağız. Bu projede belediyemize 2 milyon lira bütçe ayırdık. Amacımız güçlü Erzincan güçlü Türkiye anlayışı kapsamında şehrimizin ihtiyacı olan bütün projeleri uyum içerisinde yapmaktır.”

Editör: Doğu Gazetesi