Erzincan'ın iliç ilçesi balık ölümleri ile kendinden söz ettiriyor. Geçtiğimiz haftalarda barajdan Kemaliye ilçesine doğru gitmekte olan Karasu nehrinin tüm akışı durduruldu. Bu sebeple susuz kalan yavru balıkların ölüleri adeta nehrin zeminini kapladı. Kumsal olarak nitelendirilebilecek bölgelerde gözlemlenen balıkların bir kısmı telef olurken bir kısmı ise küçük su birikintilerinde ölüme terkedildi. 

Sosyal medya üzerinden yetkililere seslenen bölge halkı bu gidişe bir dur demek için kolları sıvadı. BİMER'e (Başbakanlık Bilgi İletişim Merkezi) konuyla ilgili şikayetlerini belirten Vatandaşlar aldıkları cevap karşısında bir kez daha şok oldu. Devlet Su işlerinden kendilerine gönderilen açıklamada Bağıştaş hesin rutin aralıklarla denetlendiği ve suyun hiç bir zaman tamamen kesilmediğine yer verildiğini gören vatandaş bu kez eline aldığı cep telefonuyla bölgedeki ölü balıkları görüntüledi. Balıkların ölmesinin ülkenin geleceğinin karartılması anlamına geldiğini belirten vatandaş suların kesilmesinden çok ölen balıklarla ilgilendiklerini ifade etti.

Çare bulunabilmesi için müracaat ettiği BİMER'den gelen cevapta, balık ölümlerinin devam etmemesi için atılacak adımlardan bahsedilmemesi bizi de oldukça düşündürüyor...

Editör: Doğu Gazetesi