Türkiye Barolar Birliği’nin ev sahipliğinde Ankara’da gerçekleştirilen toplantıya katılan Erzincan’ı temsilen katılan Baro Başkanı Av. Adem Aktürk; “Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Fevzioğlu ve Baro Başkanları ile fikir alışverişinde bulundu.

Toplantının, baroların daha kaliteli hizmet üretebilmesi için faydalı olduğunu düşündüğünü belirten Erzincan Baro Başkanı Av. Adem Aktürk; “ 1136 sayılı Avukatlık Kanunu'nun 35/A maddesi kapsamında düzenlenen Türkiye Barolar Birliği Uzlaşma Sağlama Yönetmeliği'nin Uygulanmasına İlişkin Yönerge Taslağı’ hakkında olumlu görüşmeler yapıldığını belirtti.”

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr.  Metin Feyzioğlu'nun açış konuşması ile başlayan toplantının gündem maddesini; ‘1136 sayılı Avukatlık Kanunu'nun 35/A maddesi kapsamında düzenlenen Türkiye Barolar Birliği Uzlaşma Sağlama Yönetmeliği'nin Uygulanmasına İlişkin Yönerge Taslağı’ hakkında görüşme, ‘OHAL Soruşturma ve Davaları Arama Konferansı Sonuçlarının Değerlendirilmesi’ ile bilirkişilik, arabuluculuk ve uzlaştırma konuları oluşturdu.

Türkiye Barolar Birliği uzlaşma sağlama yönetmeliğinin uygulanmasına ilişkin yönergenin de sunulduğu 35. Baro Başkanları toplantısı, diğer güncel konuların görüşülmesi ve temennilerin sunulmasının ardından sona erdi.

Editör: Doğu Gazetesi