Başsoy, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımlandığı mesajda, toplumların doğru bilgiye ulaşma ihtiyacının olduğunu belirterek, bu hakkın kullanması yönünde en büyük katkıyı, basın mensuplarının sağladığını ifade etti.
Basının, demokratik toplumun kaçınılmaz bir gereği olduğunu vurgulayan Başsoy, mesajında şunları kaydetti: "Doğası gereği yerine göre zor şartlar altında da görev yapan basın mensupları aracılığıyla şehrimiz, ülkemiz ve dünyada olup bitenler hakkında çok kısa bir süre sonra haberdar olabilmekteyiz. Özveri ve fedakarlık isteyen bu meslek, zor olduğu kadar onurlu bir meslektir. Basın mensupları, haber ve görüşlerin yaygınlaştırılmasında ve kanaatlerin oluşturulmasında önemli paya sahiptir. Basın, üstlendiği görev itibariyle toplumun en önemli kurumlarından bir tanesidir. Günümüzde teknolojik gelişmeler sonucu ulaşmış olduğumuz bilgi çağında basın ve çalışanlarının önemi daha da artmıştır."
Erzincan ölçeğinde ise kentin kalkınmasında sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda gelişmesinde yerel basının önemli katkılar sağladığını dile getiren Başsoy, "Yerel basınımızın yerine getirdiği görevlerinden dolayı her zaman övünmekte ve gurur duymaktayız. Bu duygu ve düşüncelerle önemli görevlerini gerçekleştirmek için özveriyle çalışan basın mensuplarımızın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı. 
Editör: Doğu Gazetesi