Başsoy mesajında; “Engellilik, yalnızca engelli fertleri ve onların ailelerini değil, toplumun bütün kesimlerini yakından ilgilendiren bir sosyal meseledir. Engelli vatandaşların her türlü ihtiyaç ve taleplerini karşılamak bizlerin en önemli görevidir.

Bir toplumun güçlü olabilmesi için ilk şart, tüm bireylerin imkânlardan eşit olarak yararlanabilmesidir. Erzincan Belediyesi olarak bizler de engelli vatandaşlarımızın üretken, aktif bireyler olarak toplumsal hayatta rol almalarını ve güçlerini kullanabilmelerini sağlayacak düzenlemelerin hayata geçirilmesi konusu üzerinde önemle durmaktayız. Belediyemiz Kültür Sanat Merkezi bünyesinde çeşitli projeler üretiyoruz. Son olarak Geleceğimiz Parmaklarımızın Ucunda Projesiyle engelli çocuklarımıza futbol müzik ve bilgisayar eğitimi verdik. ERMEK (Erzincan Meslek Edindirme) kurslarında 25 engelli hemşerilerimize kurslar açtık. Bunun yanında vergilerde ve su tarifelerinde indirimler sağlıyoruz. Hükümetimizin aldığı karar doğrultusunda ücretsiz toplu taşıma imkânı sunuyoruz. İnşa ettiğimiz kaldırımlara standart engelli rampaları koyuyoruz. Engelli aracımız ile hemşerilerimizin talepleri doğrultusunda onları istedikleri mekâna bırakıyoruz. Ayrıca toplu taşıma sistemiz içerisinde engellilerin kullanımına uygun otobüsler faaliyet gösteriyor.

Bunlar yeterli değil biliyoruz. Engelli hemşerilerimiz için çalışmalarımız devam edecek. En az diğer insanlarımız kadar kamu hizmetlerinden faydalanmalarını sağlayacağız. Mühim olan, engelli bir insanın hayatını nasıl sürdürdüğüne vakıf olabilmektir.

Engelleri aşmış bir gelecek ümidiyle bütün engellilerimizin Engelliler Haftasını kutluyorum. Erzincan Belediyesi olarak her zaman yanınızdayız.

Editör: Doğu Gazetesi