Milli İrade Özel Eğitim Uygulama Okulunun, özel eğitime gereksinim duyan bireylerin hayalini kurduğu meslek dallarının ders amaçlarıyla bağdaştırarak, meslekleri öğrenmesini sağlamak ve farkındalık oluşturulmak amacıyla, özel gereksinimli öğrencilerinde uyguladığı Ben Büyüyünce ......? Ayın Mesleği projesi kapsamında, projenin açılışı İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün, Şube Müdürü Yalçın Türkyılmaz, Milli İrade Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Eyüp Çiçek ve okul idarecilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Konu ile iligli yapılan açıklamada; “İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün, eşliğinde Milli İrade Özel Eğitim Uygulama Okulu 8/A sınıf öğrencisi Eylül Edebali'nin evine ziyarette bulunuldu ve özel öğrencimizin doğum günü kutlandı. Öğrencimiz için yaş pasta kesilerek, çeşitli hediyeler verildi. Öğrencimizin hayali büyüyünce öğretmen olmaktı ve bu kapsamda öğrencimizin evine öğretmenler olarak yapılan ziyarette Eylül kızımız ile öğretmenlik mesleği üzerine sohbette bulunuldu.

Proje ile öncelikle ilimiz genelinde okulumuzun tanıtımı yapılacak ve okulumuz hakkında proje iştirakçilerimize bilgi verilecektir. Daha sonra okulumuz öğrencilerinden Ben büyüyünce ........? sorusuna cevap alınacak bir anket uygulanarak belirlenen meslek grupları çıkartılacaktır. En çok istenilen 5 meslek grubundan personellerle görüşme yapılarak her ay bir ziyaret yapılacak, bir öğrenciye hayal ettiği meslek grubu çalışanları ile hediyeler götürülerek evinde ziyaret edilecektir. Proje haziran ayında tamamlanacaktır” denildi.

Editör: Doğu Gazetesi