Milletvekilleri mesajlarında şu ifadelere yer verdiler; “Türkiye’nin ve Milletimizin taleplerinden doğan, muhafazakar ve demokrat bir kimlikle ülke siyasetine giren  Adalet ve Kalkınma Partisinin  Kuruluşunun 16.yılını idrak ediyoruz.

Adalet ve Kalkınma Partisi Kurulduğundan bugüne kadar milletimizin gönlündekini istisna yerini almış, 16 yılda hizmet siyasetinin adresi olmuş, olmaya da devam etmektedir.

Ülke insanımızın aynı ortak değerler ve hedefler etrafında kuvvetlendiğinde neleri başarabileceğini son 16 yılda ekonomik ve sosyal hayatta gösterebilmiştir.

“Milleti Yaşat ki Devlet Yaşasın” anlayışını kendisine şiar edinen AK Parti, Kuruluşundan bu güne ,bu Yüce Milletin en büyük serveti olan gönül bereketinden beslenmiştir. Geçen 16 yılda Ak Parti iktidarıyla vesayetçi siyaset, devleti toplumdan ayıran anlayış milletin eliyle tasfiye olmuş, Ülke sağlam bir iradeye kavuşmuştur. İşte o irade 16. kuruluş yılını idrak ettiğimiz Ak Partidir.

Bu ülkeye inanmanın , bu millete güvenmenin Türkiye aşkına 80 milyon insanımızla paylaşmanın  verdiği güçle çok daha büyük hedefler için 2023 için  2053 için , 2071 için yürüyoruz.

Ancak, bu kutlu yürüyüş, devletin içerisine sızmış, kılcal damarlarına kadar sirayet etmiş, Fetullahçı Terör Örgütü(FETÖ) ve paralel devlet yapılanması (PDY) tarafından gerçekleştirilmek istenen kanlı darbe girişimi ile engellenmek istenmiştir.

Milli iradeye, milletimize, devletimize, hukuka ve demokrasimize karşı gerçekleştirilen kanlı darbe girişimi Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ile milletimizin, bu değerlere sahip çıkması sayesinde bertaraf edilmiştir.

Milletçe yaşadığımız bu kalkışma karşısında halkımız meydanlarda canları pahasına direnmiş, iktidarı ve muhalefeti ile siyasi partilerimiz ve liderleri, milletvekilleri ve teşkilatları ile tepki göstermiş, sivil toplum örgütlerimiz hep birlikte demokrasimize, milli ruha ve köklerimize karşı bir ihanet olan bu alçakça isyan girişimini akamete uğratmıştır.

Yaşama hakkına kasteden hain çeteler, devlet ve milletten gereken cevabı almıştır. Tankları insanlarımızın üzerine sürerek, milli iradenin kalbi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni bombalayarak, insanlarımızın üzerine kurşunlar yağdırarak, sözlerini dinleteceklerini ve amaçlarına ulaşacaklarını zannedenler, yüce milletimizin canı pahasına dik duruşu karşısında büyük hayal kırıklığı yaşayarak yenilmişlerdir.

15 Temmuz kalkışması millet olarak yüreğimizde derin izler bırakmıştır. Ancak Fetullahçı Terör Örgütünün İslamı kendisine referans ederek, PKK, PYD gibi terör örgütleri ile ülkemizi dış güçlere peşkeş çekme yolundaki gerçek yüzlerini de ortaya koymuştur.

Meşruiyet çerçevesinde hareket eden Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ve Emniyet güçlerimiz de saldırıyı püskürtmek için olanca güçlerini sarf etmişlerdir. Hukuka, milli iradeye ve demokrasimize tek yürek halinde, milletçe sahip çıkılmış, Millet darbeyi yenmiştir.

Demokrasimize, özgürlüğümüze, devletimize, geleceğimize, milli irademize günün 24 saati, yılın 365 günü, evlerimizde, iş yerlerimizde bütün ülke sathında her yerde sahip çıkmaya devam edecek, böylece dik olacağız, diri olacağız, iri olacağız, kardeş olacağız ve Türkiye olacağız.

Son yıllarda büyük gelişim ve değişim kaydeden ülkemizde AK Parti Milletimizin temel değerlerinin, birlik ve beraberliğinin en güçlü temsilcisi olmaya devam edecektir.Bu birliktelik bütün şer odaklarının faaliyetlerine rağmen terör belasının da üstesinden gelecek sonunda akl-ı selim başarılı olacaktır.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın gösterdiği hedeflere, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’la birlikte yılmadan yorulmadan devam edeceğiz.

15 Temmuz kalkışması sonrasında ortaya konulan irade, AK Parti olarak 2023 hedeflerine yürümemiz konusunda bizlere şevk ve güven vermiştir.

Bu sorumlulukla; çalışma, geleceğe güvenle bakma, ülke ve milletimizi yüceltme, bütün dünyada dostları çoğaltma, düşmanı azaltma günüdür. Bunu da milletimizin engin desteği ile başaracağız.

Önümüzde 2018 yerel yönetim seçimleri ve 2019 Genel Seçimleri ile Cumhurbaşkanlığı seçimleri vardır. Milletimizin teveccühü adına geçen 16 yılda olduğu üzere yine büyük bir şevk ve heyecanla ama yorulmadan bu seçimlere hazırlanacağız.Parti teşkilatlarımızın kongrelerini yapacak yepyeni heyecanları ve enerjileri teşkilatlarımız bünyesinde bir araya getireceğiz.Bu süreçte yine geçen 16 yıllar da olduğu gibi bu ülkenin bütün şarkılarını bütün türkülerini birlikte söyleyeceğiz, Birbirimize Yunus Emre’nin diliyle konuşacağız.

Hacı Bektaşi Veli’nin , Mevlana’nın, Mehmet Akif’in gönül zenginliğini taşıyarak, her güzel şeye layık bu ülke ve milleti yücelteceğiz.”

Editör: Doğu Gazetesi