Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 12 Mart 2017 tarihinde uygulanan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve  10-11 ve 17-18 Haziran 2017 tarihlerinde gerçekleşen Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına göre adaylardan alınan tercihler doğrultusunda yerleştirme sonuçlarını ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıkladı.

Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu,” Yeni öğretim yılı için ilk yerleştirmeler tamamlanmış oldu.  Bu yerleştirmelerde Üniversitemize kayıt olacak öğrencilerimize hayırlı olmasını ve başarılı bir öğretim geçirmelerini diliyorum.  2017 – 2018 yılı yerleştirmelerinde ülke genelindeki doluluk oranlarındaki bu düşüş, bizim üniversitemizde de görülmektedir.  Üniversitemizin kontenjan sayısı bu yerleştirmelerden önce 6 bin 900 öğrencinin 4 bin 700 sayısı doldu.  Burada genel doluluk oranlarımız yüzde 78’lere vardı.  
 
MESLEK YÜKSEK OKULLARINDA KAYIT SAYISI DÜŞÜYOR
 
Erzincan Üniversitemizde bizim düşüşlerimizi sağlayan en önemli etken  meslek yüksekokullarımızdaki  öğrenci puanlarının düşmesiyle alakalı. Geçen sene yüzde 89 olan doluluk oranlarımız bu şekilde düşmüş oldu.  Meslek yüksekokullarındaki  genel düşüşün yüzde 58’ler de kaldı. Ülke genelinde yapılar çalışmalarda meslek yüksekokullarındaki doluluk oranları yüzde 60 düzeyinde kaldı. Bizde bu düzeye yakın şekilde olmamız ortalarda olmamız sevindirici. Yıllar içinde düşüş olacağını birçok programın kapanacağını ön görüyorduk üniversitemiz için. Bu yüzden de yeni programlar açtık. Bu programların tamamı yüzde yüz dolulukla seyretti.
 
EĞİTİMDE KALİTEYİ ARTIRACAĞIZ
 
Bu kadar açılmış olan üniversite ve program doldurulamayabilir. Bizlerde birtakım tedbirler alacağız. Erzincan Üniversitesi hedefimiz için 20 bin ile 25 bin öğrenci  bekliyoruz. Geçen yıl 23 bin civarında öğrencimiz vardı. Bu sefer 23 ile 25 bin arasında olacaktır. Mühim olan sayıları yakalamak değil kaliteyi  yakalamaktır. Bundan sonra yolumuzu böyle çizeceğiz. Kaliteli bir öğrenci profili oluşturmaya çalışacağız. Bunun için hazırlıklarımıza yaz boyunca devam ettik. Yeni eğitim döneminde bir önceki yıla göre öğrencilerimize daha kaliteli bir hizmet sunacağız “ ifadelerini kullandı.

Editör: Doğu Gazetesi