Erzincan İl Müftüsü Yavuz Karabayır, yaptığı açıklama da Camiler ve Din Görevlileri Haftası hakkında bilgi sundu. İl Müftüsü Karabayır, “Diyanet İşleri Başkanlığınca ülke genelinde her yıl 01-07 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din görevlileri Haftası bu sene de çeşitli etkinliklerle icra edilecek.

Diyanet İşleri Başkanlığınca; il müftülükleri ile yurt dışı müşavirlik ve ataşeliklere gönderilen camiler ve din görevlileri kutlama haftası genelgesinde 2017 yılı camiler ve din görevlileri haftası teması “Cami, Şehir ve Medeniyet” olarak belirlendi” dedi.

Allah Resulü (sas) Mekke’den Medine’ye hicret ettiğinde İslâm medeniyetine ilk harcı camiyle koymuştu. Onun inşa ettiği mescit hem Müslümanları bir araya toplayan bir ibadet mekânı hem de bir mektepti. Ashab-ı Suffe başta olmak üzere ilme meraklı, bilgiye hasret, irfana susamış nice insan bu mescitte aradığını bulmuştu. Kur’an burada yazıya dökülmüş, Hz. Peygamber’i dinleyen, dinlediğini aynı şekilde bir başkasına aktarmak isteyen ve kısa notlar halinde kaydeden sahabe-i kiram burada yetişmişti. Cehalet ve taassubun giderilmesi, hak ile batılın ayırt edilmesi, mağduriyetlerin sona ermesi, İslam toplumunun güçlenmesi, gönüllerin arınması, nefislerin tezkiyesi hep camiler sayesinde gerçekleşmiştir ifadelerine yer verdi.

Erzincan İl Müftüsü Yavuz Karabayır, “Kürsüleriyle hak ve hakikatin sesi, Mihraplarıyla gönlümüzü esir almaya çalışan günahlara, öfke, kin, nefret gibi her türlü̈ kötülüge karsı mücadele yeri olan camilerimizin hizmetkârı olan değerli Din gönüllüsü hocalarımızın "CAMİİLER ve DİN GÖREVLİLERİ Haftasını tebrik ediyor, hizmetlerinin daim olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Editör: Doğu Gazetesi