Parti binasında düzenlenen basın toplantısında CHP Erzincan Belediye Başkan Adayını kamuoyuna tanıtan CHP Erzincan İl Başkanı İsmail Arslan, birlik ve beraberlik duygusu içerisinde, halkımızın özlemi olan sosyal belediyecilik anlayışını Erzincan’a partimiz CHP getirecektir” dedi.
Arslan açıklamasında: “Bugün burada 30 Mart 2014 günü yapılacak olan yerel seçimlerde Erzincanlı halkımızın talep ve özlemlerine yanıt, beklentilerine çare, yaralarına merhem olacağına inandığımız belediye başkan adayımızı tanıtmak için bir araya gelmiş bulunuyoruz.
Cumhuriyet Halk Partisi olarak her zaman “belediyecilik bizim işimizdir” dedik. Bugüne kadarki belediyecilik pratiğimiz de dosta ve düşmana bunu göstermiştir. Biliyoruz ki bir şehri imar etmek, bir halkın gönlünü almaktır. Erzincan halkımızın değerli bir evladı olan değerli adayımız da kimsenin kuşkusu olmasın ki bu inanç ve bilinçle hareket edecek, Erzincan’ımızın kanayan yaralarına deva olmak için elinden gelen tüm gayreti sarf edecektir. Birlik ve beraberlik duygusu içerisinde, halkımızın özlemi olan sosyal belediyecilik anlayışını Erzincan’a partimiz CHP getirecektir.
Bildiğiniz gibi ülke gündemi günlerdir 17 Aralık’ta gerçekleştirilen yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarıyla sarsılmaktadır. AKP iktidarının gerçek yüzü bu operasyonlarla birlikte bir kez daha açığa çıkmış, maskeleri düşmüştür. Yolsuzlukların ortaya çıkmasına öncülük eden yargının ve emniyet mensuplarının baskı altına alınarak by-pass edilmesi de üzüntü vericidir. Her konuda olduğu gibi yerel yönetimler konusunda da sınıfta kalan AKP iktidarı, belediyeleri her zaman rant kapısı olarak görmüştür. Tüm bunlara karşılık partimiz CHP şeffaf yöneticilik anlayışından hiçbir zaman vazgeçmeyecektir.
Bu seçim sürecinde adayımızla birlikte partimizin belediyecilik misyonunu, temel öğretilerini ve felsefelerini halkımızla bir kez daha buluşturacak olmanın heyecanını yaşayacağız. Katılımcılığa açık, ben değil biz diyen, toplumsal gelişmelere duyarlı, tüm halkımızın değerlerine sahip çıkan, güler yüzlü, etkin, değişim ve dönüşümü bizzat gerçekleştiren, sosyal diyaloga açık, dürüst, üretken, hizmet etmeyi seven, mütevazı, kendiyle-kentiyle, kimliğiyle, kültürüyle, ülkesiyle barışık bir belediyecilik anlayışının tek ve yegâne adresi CHP’dir.
Bu yarışta insanımızı kazanmak, gönülleri fethetmek, hizmet yapmak, iş ve yeni yatırım imkânları üretmek amacıyla yola çıkan adayımızın başaracağına olan inancımı yinelemek istiyorum. Birlik ve beraberlik içinde çalışarak gözbebeğimiz Erzincan’a daha iyi hizmet etme bayrağını devralacağız.
Değişim ve dönüşümün öncüsü olan CHP’nin, genç, dinamik, kendine güvenen, mühendis arkadaşımız Metin Çanakçı’yla bunu başaracağına inanıyor, seçim sonuçlarının başta partimiz olmak üzere tüm Erzincan halkına ve ülkemize şimdiden hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Hepinizi bir kez daha saygıyla selamlıyorum” diye konuştu.
Daha sonra bir konuşma yapan Cumhuriyet Halk Partisi Erzincan Belediye Başkan Adayı Metin Çanakçı ise : “Atatürk’ün kurduğu CHP’nin Erzincan Belediye Başkan Adayı olarak hepinizi saygılarımla selamlıyor sağlık ve esenlikler diliyorum.
1979 Tercan doğumluyum. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Mezunuyum.2003-2005 yılları arasında Tercan ilçesinde öğretmenlik yaptım.2006-2009 yılları arasında BTC Projesi kapsamında Erzincan Gümüşhane İllerinde Saha Koordinatör Yardımcısı olarak görev yaptım.2009 yılından itibaren de Erzincan Pancar Kooperatifinde Ziraat Mühendisi olarak görev yapmaktayım. Evli bir çocuk babasıyım.
Neden Adayım Neden Erzincan Neden CHP;
            - Halka rağmen Halk için değil Hakla beraber Halk için çalışmak ve üretmek için, saydam, demokratik ve katılımcı belediyeciliği dosta düşmana göstermek için, uzun vadeli ve yıllık yatırım projelerini halkla birlikte karar alarak uygulamaya sokmak için, halka tepeden bakan seçmeni oy deposu gören anlayışı tarihin çöplüğüne atmak için, din,dil,ırk ve alt kimlik farklılıklarını sıfıra indirgemek için,Erzincan’ın birikmiş ve acil ihtiyacı olan sorunlarını çözmek için, imar uygulamalarında rantı baz alan anlayışı yıkıp yerine halkçı çözümler koymak için üretmeden tüketme anlayışını ortadan kaldırıp üreten ve marka olacak alanları yeniden tesis etmek için, olabildiği kadar barış, dostluk, demokrasi ve özgürlük ortamı oluşturarak insanca ve hakça yaşamak için, yaşamak bir ağaç gibi hür ve yalnız ve bir orman gibi kardeşçesine diyen bir yaşam ortamı sağlamak için, ne ezilen ne ezen insanca, hakça düzeni kurabilmek için, yalana ve talana son vermek için, herkesi kucaklayan hiç kimseyi ötekileştirmeyen politikalar için, birlik olmadan dirlik olmayacağı için, CHP desteğinizle el ele, gönül gönüle, can cana oldukça aşamayacağımız sorun olmadığına inanıyor bu inançla hepinize saygılar sunuyorum” dedi.  
Editör: Doğu Gazetesi