Erzincan’da öğrenciler yeni bir spor dalı olan Çim Hokeyi ile tanıştı. Hocabey TOKİ Ortaokulunda kurulan takım ile çalışmalara başlayan öğrenciler bu sporun oldukça zevkli olduğunu belirterek tüm arkadaşlarını bu sporu yapmaya davet ettiler.

Ters tutulmuş bir bastona benzeyen ve yaklaşık 1 metre uzunluğu da ki sopa ile küçük sert bir topu sürerek karşı takımın kalesine atmayı amaçlayan spor da en fazla golü atam takım oyununda galibi oluyor.

Hocabey Toki Ortaokulu Müdürü Özgür Orhan: “Erzincan Hocabey TOKİ Ortaokulu olarak bu sene 2017-2018 eğitim öğretim yılında ilk defa çim hokeyine okul sporlarından başvuru yaptık. Küçükler ve yıldızla kategorisinde kızlar ve erkekler olmak üzere toplam 48 sporcumuz lisanlı durumda şuan da. Okul sporları maçlarında yıldızlarda maçlarımız olacak. Erzincan merkezde çim hokeyini sadece Hocabey TOKİ Ortaokulu yapıyor. Refahiye ilçemizde de Refahiye YİBO bu spor ile uğraşıyor. Öğrencilerimiz biz bu spora başladığımız zaman hiç bilmiyorlardı bu sporu. Çok hevesliler. Hatta şuan da masa tenisinde olan, basketbol da olan başka branşta olan öğrencilerimiz bizi de al diye talepler geldi. İnşallah seneye Eylül ayından itibaren öğrencilerimiz ile bu sporu yapacağız. Yalnız çim hokeyi biraz pahalı bir spor. Biz bu çim hokeyi stik dediğimiz sopalarımızı şuan da 8 tane temin ettik. Bir 8 tanede marangoza yaptırarak kendi imkanlarımızla bu sporu yapmaya devam ediyoruz. İnşallah çocuklarımız başarılı olur. Çim hokeyi sporuna Erzincan’da ki işadamlarından, belediyemizden destek bekliyoruz. Daha iyi yerlere gelmek için büyüklerimiz bizlere destek olursa daha güzel işler başaracağımıza, Erzincan’ımızın adını duyuracağımıza ben inanıyorum” dedi.

Beden Eğitimi Öğretmeni Öznur Binici: “Çim hokeyi iki türde var. Hem kapalı alan olarak hemde açık alan olarak. Biz açık alanda oynamayı tercih ettik. Şuan yeni başladık. Okul sporlarında 7+1 olarak görünüyor ama normalde 11 sporcu ile oynanan 35’er dakikalık iki devreden oluşan 5 dakika uzatması olan bir branşımız. Gelişmekte olan bir spor olduğu için biz destek bekliyoruz. Elimizde ki malzemeleri de kendi imkanlarımız doğrultusunda temin etmeye çalıştık. Çocuklarımız çok hevesli yeni öğreniyoruz. Bizde onlarla kendimizi geliştiriyoruz. Buz hokeyi ile farkı buz hokeyi buz üzerinde oynanan, bu ise açık alanda oynanan bir spor. Bence bu daha avantajlı açık havada olduğu için”

Öğrenciler: “Çim hokeyi oynamaya geldik. Çok güzel bütün arkadaşlara tavsiye ederim”, “Okulumuzda çim hokeyi gurubu kuruldu. Bütün arkadaşlarıma tavsiye ederim. Çok güzel ve zevkli bir oyun”, “Erzincan’da ilkiz. Çok hevesliyiz oynamak için. Yarışmalara hazırlanarak gelmeye çalışıyoruz. İnşallah kazanırız” “Oyunlar oynuyoruz. Antrenman yapıyoruz”, “Bilmiyordum hiç adını. Şaşırdım. Çim üzerinde oynanan bir oyunmuş. Biz zannediyorduk ki buzun üstünde oynayacağız. Heyecanlandık” dediler.

Editör: Doğu Gazetesi