Erzincan Üniversitesi ile birlikte alınan ortak karar ile yarışmaya Gaziantep Üniversitesi Hukuk Fakültesi, İnönü Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Erciyes Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri  yarışmaya katıldılar.

Erzincan Üniversitesi Hukuk Fakültesi  Konferans salonunda  de yapılan yarışmaya  Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Erzincan Cumhuriyet Baş Savcısı Hüsnü Aldemir, Adalet Komisyonu Başkanı  Oğuz Dik, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi. Medenî Hukuk Anabilim Dalı Öğretim Üyesi  Prof. Dr. Veysel Başpınar, Erzincan Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı  Prof Dr. Cem Baygın Fakülte hocaları ve öğrenciler katıldı. Jüri Üyeliğini Erzincan Barosu Avukatı Turgay Nas, Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Prof.Dr. Mehmet  Altunkaya ve Erzincan Adliyesi Hakim Muharrem Yiğittürk yaptı. Yarışmada Erzincan Üniversitesi ve İnönü Üniversitesi Hukuk Fakülteleri finalde karşılaştı. Konu olarak belirlenen Ticari dava ve inşaat sözleşmeleri konulu duruşmada  İnönü Üniversitesi birinci olurken Çok az bir puanla birinciliği kaybeden Erzincan Üniversitesi Hukuk Fakültesi ikinci oldu.

Erzincan Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof Dr. Cem Baygın ‘’Yapılan yarışmaların öğrenciler arasında deneyim kazanımı olduğu ve bu tip yarışmaların Türkiye geneline yaygınlaştırılacağını belirtti.

 

Editör: Doğu Gazetesi