Geçtiğimiz yıllarda genelde okullarda düzenlenen programlarla kutlanan Dünya Gıda Günü bu yıl değişik bir versiyonla kutlanırken, Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, huzurevi sakinlerini ağırladı.
Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Dünya Gıda Gününe farklı bir anlayış getirmeye çalışıyor. Yaşlıları kuruma gelişlerinde Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erdem Karadağ ve tarım teşkilatı çiçeklerle karşıladı. Yemek salonunda huzurevi sakinlerine çeşitli hediyeler sunan İl Müdürü Erdem Karadağ ve tarım teşkilatı, yaşlılarla sohbet ederek onlarla hoş vakitler geçirdiler.
Düzenlenen programda bir konuşma yapan Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erdem Karadağ, Dünya Gıda Gününün tarihsel gelişimini anlatarak başladığı konuşmasında, dünyadaki açlığa dikkat çekerken öte yandan israf edilen gıdalara değindi. Yeryüzündeki kaynakların herkese yeteceğini kaydeden İl Müdürü Karadağ, dünyadaki gıda dağılımı adaletsizliğinin ve israfın yüzünden dünyanın belirli bölgelerinde insanların açlık karşısında çaresiz kaldığını söyledi. Türkiye’nin gıda israfının önlenmesi noktasında uluslar arası düzeyde çalışmalara imza attığını belirten Karadağ, toplumun her kesimindeki bireylerin bu konuda yapabileceği bir şeyler bulunduğunu söyledi. Farkındalık yaratmak maksadıyla toplumun değişik kesimleriyle bir araya geldiklerini söyleyen Karadağ, huzurevi sakinlerini ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını, önümüzdeki yıl daha farklı etkinliklerle gıda israfının önlenmesi noktasında çalışmalar yapacaklarını söyledi.
Daha sonra konuşan Erzincan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muammer Doğan ise tarım teşkilatına nazik davetlerinden dolayı teşekkür ettiklerini, gıda israfının önlenmesi, hem dünyada hem ülkede açlık riskinin oluşmasını önlemek amacıyla her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarını söyledi. Ardından İl Müdürü Erdem Karadağ ve tarım teşkilatı hazırlanan yemekleri huzurevi sakinlerine ikram ederek birlikte yemek yediler. 
Editör: Doğu Gazetesi