Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylanan "Edebiyat Atölyeleri" projesi kapsamında "Yazarlığa Giriş" dersiyle başlayan ve Edebiyat Atölyelerinde uzmanlar tarafından şiir türü, hikaye türü, roman türü, tiyatro senaryo yazarlığı, deneme türü, gezi ve mektup, hatıra ve günlük konularında sekiz ayrı ders verilecek.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığının gençlerin kültürel ve sanatsal faaliyetlere katılımını arttırmayı amaçlayan sanatın çeşitli dallarında üretecekleri eser ve projelerin hayata geçebilmesini sağlamak amacıyla açmış olduğu "GENÇDES" projeleri kapsamında İLESAM tarafından hazırlanan ve Kültür Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen "Edebiyat Atölyeleri" çalışmasının ilk oturumu Erzincan Kültür Merkezinde icra edildi.

Bu çalışma ülke genelinde yedi bölge ve yedi ilde yapılacak. Erzincan dışında Manisa, Antalya, Sakarya, Trabzon, Yozgat ve Gaziantep illerini de kapsıyor.

"Yazarlığa Giriş" dersiyle başlayacak olan Edebiyat Atölyesinde uzmanlar tarafından şiir türü, hikaye türü, roman türü, tiyatro senaryo yazarlığı, deneme türü, gezi ve mektup, hatıra ve günlü konularında sekiz ayrı ders verilecek.

Erzincan Kültür ve Turizm İl Müdürü Arda Heb,  katılımcılar adına Kültür ve Turizm Bakanlığına ve İLESAM'a teşekkür ederek; “Yeni kalemler yetişmesine ışık tutması temennisi ile iyi dersler diliyorum” dedi.

Editör: Doğu Gazetesi