Erzincan’ın da içerisinde bulunduğu Gümüşhane, Bayburt il ve ilçe Hakem Heyetleri başkan, üye ve raportörlerine yönelik düzenlenen eğitimde “Tüketici Hakem Heyetlerine İlişkin İstatistiki Bilgiler, Tüketicinin Korunması Mevzuatı ve Uygulamaları, Tüketici Hakem Heyetlerinin Çalışma ve Uygulamalarında Dikkat Edilecek Hususlar, Tüketici Hakem Heyetleri Yönetmeliği’nde Yapılacak Değişiklikler, Tüketici Bilgi Sistemi” gibi konu başlıklarıyla çeşitli bilgiler verildi.

Düzenlenen toplantıda bir konuşma yapan Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetim Genel Müdür Yardımcısı Avni Dilber; “Burada bilgilerimizi paylaşacağız. İşin merkezinden görünen aksaklıklar veya taşrada ortaya çıkan eksiklikler aksaklıkları tartışacağız. Kısıtlı imkânlarla almış olduğumuz mesafe çok önemli ve çok kayda değer bir çalışma. Yaptığınız iş çok kutsal. Önceleri çok önemsenmeyen tüketici hakkı diyince aldığınız basit bir eşyanın çözümünün arandığı yer olarak görünmekten çıktı. Bugün bir çok hukukçunun bu noktaya doğru akademik çalışmalar yaptığını görüyoruz. Bu bizim için çok önemli. Tüketici hukuku ailesi, tüketici hukuku fertleri daima genişlemekte ve daha da önem kazanmaktadır. Daha doğrusu hak ettiği noktaya doğru hızla ilerlemektedir” dedi.

Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda Düzenlenen Toplantıya Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdür Yardımcısı Avni Dilber, Bayburt ve Gümüşhane ile Erzincan merkez ve ilçelerde ki tüketici hakemleri katıldı.

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

Editör: Doğu Gazetesi