Elazığ şavaklılar Derneği, Şavak kültürünün yaşatılması, gelecek nesillere ulaşması adına yaptığı bir çok çalışma ile göz dolduruyor. 
Ziyaretler kapsamında Erzincan Doğu Gazetesi'ni de ziyaret eden Şavak-Der, Doğu Gazetesi sahibi Halil İbrahim Özdemir ve gazete muhabiri Adem Küçükkaya ile bir süre sohbet ettiler. Şavak-Der Elazığ ve Erzincan'da bir çok çalışmaya imza atacaklarını belirterek, tüm Türkiye'ye açılacaklarını dile getirdi. 
Elazığ Şavaklılar Derneği Başkan Yardımcısı Ayhan Doğangün ziyaret esnasında yaptığı açıklamasında, akademik ve spor alanında da bir çok çalışma başlatacaklarını, ileri ki dönemlerde kitap belgesel gibi aşireti tanıtıcı çalışmalar adına büyük adımlar atılacağını söyledi. 
Doğangün açıklamasında; "Biz aşiret mensuplarımızı bir çatı altında toplamayı hedefledik. Özellikle kültür mirasımızı tüm Türkiye ile paylaşmak, geçmişten günümüze anadolu topraklarına kök salmış olan aşiretimize farkındalığı arttırmak adına önümüze hedefler koyduk.
 Bu derneğimiz siyasi bir oluşum değildir. Herkese her düşünceye eşit mesafede olan, herkese kucak açan bir dernektir. Bu kapı gönül kapısıdır,gönüllerin memleket sevdasında ortaklaşa buluştuğu samimiyet kapısıdır. Şavaklılar Derneği vatan ve milletini seven, siyasi fikri ne olursa olsun herkese hizmet eden  yeni adres olacaktır. 
Kibir ve egonun olmadığı, siyasete yaranmak adına değil halkına yararlı olabilmek adına kurulan derneğimize destek verilmesini, birlikte hep beraber güzel işlere imza atmayı temenni ediyoruz" dedi. 
Editör: Doğu Gazetesi