Sevilir, mesajında; “Engellilerin büyük başarılara imza attıklarını belirten Sevilir, Türk Millet'ine başarıları ile anlamlı bir gurur yaşatan Ampute Futbol Milli Takımımıza bir kez daha teşekkür ediyor ve başarılarının devamını diliyorum. Toplumun her ferdinin bir engelli adayı olduğunu hatırlatarak, yürekleri sevgi ile dolu olan , Başta kısa zamanda Erzincan halkının gönlünde taht kuran Erzincan Milletvekilimiz Serkan Bayram ile Hayatlarını onurlu bir şekilde sürdürenler en güzel örnek üyelerimiz kardeşlerimiz Erzincan PTT Başmüdürlüğü Muhasebe Servisinde Hüsniye Akın, PTT Merkez Müdürlüğü'nde Fadime Akbaba olmak üzere tüm engelli vatandaşlarımızın, 3 Aralık engelliler gününü kutluyorum.Engellilik, toplumsal yönüyle tüm insanlığı ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir durumdur. Yapmamız gereken dünyayı engelli kardeşlerimiz için kolay yaşanır bir hale getirmektir. Çeşitli engellerine rağmen, hayat mücadelesi veren ve hayatlarını onurlu bir şekilde geçirmek adına ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde olan engelli vatandaşlarımız bizim için birer güç kaynağıdır." dedi.


Engelli olmak bir engel değil. Asıl en büyük engel sevgisizliktir diyen Sevilir; “Bu gün, engelli insanları anlayabilmek açısından oldukça büyük öneme sahiptir. Engelli olmak bir tercih değildir. Engelli olmak bir noksanlık da değildir. Yaşayan her insan hayat süreci içerisinde engelli olabilir. Önemli olan hepimizin bir gün engelli olabileceği ihtimalini göz önünde bulundurarak, engelli kardeşlerimizin günlük yaşantılarında hayatlarını kolaylaştıracak tedbirleri almaktır. Çünkü gündelik hayatta karşılaştıkları sorunlar sadece engellilerin değil, ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısacası tüm insanların ortak sorunudur. Zihniyetimizdeki engelleri ortadan kaldırmadıkça hiçbir kural, hiçbir yasa, engellilerimizin yaşadığı zorlukları tam olarak gideremeyecektir. Tüm insanların unutmaması gereken bir şey var ki, o da, onların bu toplumun bir parçası olduklarıdır. Engelli olmak bir engel değil. Asıl en büyük engel sevgisizliktir. Engelli vatandaşlarımızın bağımsız bireyler olarak, spordan sanata, yönetimden ticarete, sosyal hayatın bütün alanlarında aktif biçimde yer alabilmesi için kamu kurumlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza, vatandaşlarımıza ayrı ayrı görev ve sorumluluklar düşmektedir. Destek verildiği zaman engelli vatandaşlarımızın da neleri başarabildiğini geçtiğimiz günlerde hepimiz gördük. Türkiye Milli Ampute Futbol Takımının tüm engelleri aşarak Avrupa Şampiyonu olduğunu ve göğsümüzü kabarttığını hep beraber izledik.
Dünya Engelliler Günü'nün kutlanması elbette çok önemli, ancak engelli vatandaşlarımızı sadece yılda bir gün hatırlamak ve diğer günlerde unutmak doğru bir davranış değildir. Engelli vatandaşlarımızın her biri toplumumuzun ayrılmaz bir parçasıdır. Bizler, hayatın içinde bireyler olarak bütünüz. Engelli engelsiz tüm toplumun hep birlikte uyum içerisinde bütünleşmesi ve her bir bireyin karşılıklı saygı ve sevgi ortamında birbirlerini anlayarak yaşayabilmesi en büyük gayemiz olmalıdır Toplumun her ferdinin bir engelli adayı olduğunu hatırlatarak, yürekleri sevgi ile dolu olan , Başta kısa zamanda Erzincan halkının gönlünde taht kuran Erzincan Milletvekilimiz Serkan Bayram ile Hayatlarını onurlu bir şekilde sürdürenler en güzel örnek üyelerimiz kardeşlerimiz Erzincan PTT Başmüdürlüğü Muhasebe Servisinde Hüsniye Akın, PTT Merkez Müdürlüğü'nde Fadime Akbaba olmak üzere tüm engelli vatandaşlarımızın, 3 Aralık engelliler gününü kutluyorum." dedi

Editör: Doğu Gazetesi