Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi öğrencilerinden gruplar halinde havacılıkla tanıştırmak adına yapılan organizasyonlarla adrenalin dolu dakikalar yaşanıyor. Erzincan Çakırman ve Tatlısu Tepesinde gerçekleştirilen uçuşlar ERHAVDER Başkanı Yamaç Paraşütü Eğitmen Pilotu Eren Varlı tarafından yapılıyor. İkili olarak yapılan (tandem) uçuşlar da öğrenciler adrenalin dolu bir uçuş yapmanın keyfini yaşıyorlar.

Yaklaşık 300 ila 800 metrelik tepeden gerçekleştirilen yamaç paraşütü uçuşlarıyla öğrencilerin sportif havacılıkla tanışması sağlanıyor.

İlk defa yamaç paraşütü uçuşu yapan gençlerden Elif Taşkesen açıklamasında; “Erzincan Havacılık ve Doğa Sporları Derneğine bu organizasyon için teşekkür ediyoruz. Erzincan’ı yamaç paraşütü adıyla çok duyduk. Ama yapmak şimdi nasip oldu. Pilotumuz Eren Varlı’ya bu uçuş için çok teşekkür ediyorum. Hayatım boyunca unutamayacağım dakikalar yaşadım. Herkesin bu duyguyu yaşaması lazım” dedi.

Yine ilk kez yamaç paraşütü uçuşu Soner Turan ise; “Ben sözlerime Erzincan Havacılık ve Doğa Sporları Derneğine ve başkanımıza teşekkür ederek başlamak istiyorum. Çocukluktan beri hep uçmaya karşı bir tutkum vardı. Ancak bunu gerçekleştirememiştim. Havada hem korktum hemde çok mutlu oldum. Gerçekten adrenalin dolu bir spor. Yazın inşallah kendim pilotluk eğitimi de almak istiyorum artık. Tüm herkese ederim” dedi.

Uçuşlarla ilgili olarak konuşan Erzincan Havacılık ve Doğa Sporları Derneği Başkanı Yamaç Paraşütü Eğitmen Pilotu Eren Varlı açıklamasında; “Erzincan Havacılık ve Doğa Sporları Derneği (ERHAVDER) olarak öğrenci kardeşlerimizi doğa sporlarıyla tanıştırmak adına ara ara hava durumuna bağlı olarak çift kişilik uçuşlar gerçekleştiriyoruz. Bu yaptığımız uçuşlarımızla gençlerimizi doğa sporlarına yöneltmek hedefindeyiz. Erzincan’ı doğa sporları alanında daha gelişmiş bir şehir yapmak en büyük hedeflerimiz arasındadır. Erzincan’ı doğa sporlarıyla daha aktif anılan bir duruma taşımak istiyoruz. Bunun içinde gençlerimizi Ergan’a kaymaya götürürken bir yandan da hava durumuna bağlı olarak fırsat buldukça Yamaç Paraşütü ile tanıştırmaya çalışıyoruz. Yaz ayıyla birlikte faaliyetlerimizde daha da aktif olacağız” dedi.

ERHAVDER Başkanı Varlı, ayrıca yakın tarihe kadar hava durumuna bağlı olarak yaklaşık 20 kişiyi yamaç paraşütüyle uçurduklarını ve 4 kişiye 2018 yılı sonunda yamaç paraşütü başlangıç pilotluğu eğitimi verdiklerini belirtti.

Editör: Doğu Gazetesi