Erzincan kalkınma Vakfı yönetim kurulu toplantısı yapıldı. Toplantıdan geçtiğimiz hafta yapılan toplantıda olaylı cümleler sarfedenErsiad başkanına kınama kararı çıktı.

Açıklama aynen şöyle: “Erzincan Üniversitesi Tesislerinde bir dizi programa katılmak üzere ilimize gelen ERSİAD Başkanı Gülbey SEZGİN: “Ben Erzincan merkezi insanını çok iyi biliyorum… Erzincan gelişiyor, değişiyor. Ama Erzincan Merkez İnsanı buna layık mı? Bunu da tartışmak lazım… gibi” Erzincanlıyı aşağılayan cümleler sarf etmesinin yanında;  Erzincan Sivil Toplum Kuruluşlarını küçümseyen ifadelerde de bulunmuştur.

13 mart 1992 Depremi sonrası Erzincan’ın rehabilitasyon çalışmalarına katkı sağlamak maksadıyla, Erzincan Valisi merhum Recep Yazıcıoğlu önderliğinde kurulan:ERZİNCAN KALKINMA VAKFI(Erzin-vak) bu güne kadar Erzincan’ın  ihtiyaç duyulan her alanında katkı sağlamış; hiçbir talebi karşılıksız bırakmamıştır.  Bu amaçla kendisine yapılan her davete icabet etmiştir.

Sayın ERSİAD Başkanının; vakfımızın veya her hangi bir üyemizin, hiçbir şekilde davet edilmediği bir toplantıya, niçin katılmadığını sorgulamak gibi bir hakkı olamaz. Keza tüm Erzincan merkezli STK’ları; toplantıyı düzenleyenlerin ihmalinden dolayı suçlaması, Sayın Sezgin’in, bizim bilmediğimiz; kendi hayal dünyasın da yapmış olduğu hizmetlere liyakatsizlikle Erzincan’ lıyı yargılaması, hangi anlayışın ürünüdür?

Şehrimizin ve insanımızın aşağılandığı bu talihsiz beyanı; esefle kınıyor ve Erzincanlılardan özür dilemesini bekliyoruz.”

Editör: Doğu Gazetesi