Erzincan Emniyet'inden yapılan açıklamada; "24-27 Eylül 2015 tarihleri arasındaki Kurban Bayramı tatili süresince, vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde bir bayram geçirmelerini sağlamak amacıyla uygulanan Trafik ve Asayiş tedbirlerine ilave tedbirler alınmıştır.
        Bu bağlamda; Bayram tatili süresince şehir içi araç ve yaya trafik yoğunluğu artacağı düşünülen önemli kavşaklarda, çarşı merkezinde ve kalabalık yerlerde ilave tedbirler alınacaktır.
Son yıllarda bayram tatillerinde meydana gelen trafik kazalarının nedenleri incelendiğinde, bu kazaların önemli bir bölümünün hız ihlali, hatalı sollama, yakın takip, yorgunluk, çalışma ve dinlenme süresi ihlali, seyir halinde cep telefonu kullanımı gibi nedenlerden meydana geldiği tespit edildiğinden bu ihlallerin önlenmesine yönelik bölge trafik ekiplerimiz tarafından "dinlenme ve bilgilendirme" adı altında uzun yoldan gelen araç sürücülerine uyandırma ve dinlendirme çalışmaları yapılacak, kemer takmanın önemi ile cep telefonu kullanımının sakıncaları gibi kısa bilgiler verilerek broşürler dağıtılacak.
Hayvan Pazarında ve Terzibaba Mezarlığında oluşabilecek yoğunluğu tanzim etmek üzere trafik ekibi görevlendirilmiştir.
        Vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu şehir merkezindeki bölgelerde hırsızlık, yankesicilik, dolandırıcılık ve gasp olaylarına karşı Asayiş Şube Müdürlüğümüzce resmi ve sivil ekipler görevlendirilmiştir.
        Polis Merkezlerimizce bölgelerinde yaya devriyeler görevlendirilmiştir.
        İlimiz hayvan pazarında Asayiş Şube Müdürlüğünce alınan ilave tedbirlerin yanında Toplum Destekli Şube Müdürlüğünce (TDP)  vatandaşlarımızın mağdur olmaması bakımından Kurban Pazarında sahte para ve dolandırıcılığa karşı hazırlanan broşürlerin vatandaşlarımıza dağıtılmaya başlamıştır.
          Bahse konu tedbirlerin vatandaşlarımızca dikkatle takip edilmesi ve uygulanması sırasında personelimize yardımcı olunması ayrıca herhangi bir olumsuzluk karşısında vakit geçirmeden 155 Polis İmdat hattını aramaları büyük önem arz etmektedir" denildi. 
Editör: Doğu Gazetesi