Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Erzincan’a yaptığı yatırımlarla ilin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Erzincan’da son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynuyor.

Erzincan için çok büyük önem arz eden Erzincan Turnaçayırı Baraj İnşaatında çalışmaların aralıksız devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, baraj inşaatının tamamlanması ile Barajda depolanacak su ile 148 bin 870 dekar tarım arazisinin sulanması sağlanacağını ve Erzincan’ın 2065 yılına kadar olan 19,30 milyon metreküp içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılanacağını belirtti.

Erzincan Turnaçayırı Barajı inşaatında %94 fiziki gerçekleşme sağlandığının altını çizen Aydın, projenin tamamlanması ile 148 bin 870 dekar tarım arazisi sulamaya açılacak, bölge halkının sulu tarım yapması sağlanacak. 

Mevlüt Aydın, bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte 2019 yılı birim fiyatları ülke ekonomisine yıllık 97.000.000,00 TL katkı sağlanarak ilave istihdam alanı sağlanmasının hedeflendiğini ifade etti.

Editör: Doğu Gazetesi