Ahilik Haftası münasebetiyle İl Ticaret Müdürü Recai Palabıyık, Erzincan Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bedir Limon ve oda başkanları Erzincan Valisi Ali Arslantaş’ı makamında ziyaret ettiler.


Gerçekleştirilen ziyarette Erzincan Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bedir Limon, Erzincan Valisi Ali Arslantaş’a hafta boyunca düzenlenecek olan etkinliklere ilişkin bilgi verdi.


İl Kutlama Komitesi ile bir süre görüşen Erzincan Valisi Ali Arslantaş, yılın ahisi seçilen 45 yıllık marangoz olan Ahmet Yatanaslan’ı, ilin kalfası olarak seçilen oto tamirciliği meslek dalında faaliyet gösteren Gürkan Çelik’i ve ilin çırağı olarak seçilen elektrikçilik meslek dalında faaliyet gösteren Selahattin Alper Tanoğlu’nu tebrik ederek, Ahilik Haftasının tüm esnaf ve sanatkârlara hayırlı olmasını temenni etti.


Gün içerisinde ise Yeni Sanayi Sitesi içerisinde kutlama programı düzenlendi. Program kapsamında Erzincan Belediyesine ait Mehter Takımının gösterisi sunuldu.


Programda konuşma yapan Erzincan Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bedir Limon, İl Ticaret Müdürü Recai Palabıyık, Erzincan Belediye Başkanı Sayın Bekir Aksun ve Erzincan Milletvekili Sayın Süleyman Karaman, Ahilik Haftasının tüm esnaf ve sanatkârlara hayırlı olmasını temenni ederek, birlik ve beraberlik mesajı verdiler.


Erzincan Valisi Ali Arslantaş programda yaptığı konuşmada, esnafların yaşamış oldukları sıkıntıları hep birlikte aşacaklarını belirterek, tüm esnaflara aileleriyle birlikte huzurlu bir yıl geçirmelerini ve helalinden bol kazanç temin etmelerini diledi.


Protokol konuşmalarının ardından Erzincan Valisi Ali Arslantaş ve beraberindeki heyet, ilin ahisi olarak seçilen 45 yıldır marangozlukla uğraşan Ahmet Yatanaslan’a, ilin kalfası olarak seçilen oto tamirciliği meslek dalında faaliyet gösteren Gürkan Çelik’e ve ilin çırağı olarak seçilen elektrikçilik meslek dalında faaliyet gösteren Selahattin Alper Tanoğlu’na plaket hediye ettiler. Daha sonra ise Erzincan Valisi Ali Arslantaş ve beraberindeki protokol mensupları sanayi esnafına geleneksel ahilik pilavından ikram ettiler.


Gerçekleştirilen programa Erzincan Valisi Ali Arslantaş’ın yanı sıra Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Erzincan eski Milletvekili Sebahattin Karakelle, İl Ticaret Müdürü Recai Palabıyık, Erzincan Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bedir Limon, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda esnaf ve sanatkâr katıldı.

Editör: Doğu Gazetesi