Konuyla ilgili olarak yazılı bir basın açıklaması yapan TBMM Başkanlık Divanı Üyesi, CHP Erzincan Milletvekili Dr. Muharrem Işık; “Yaklaşık üç aydır Erzincan'da meclis tatilinden dolayı ziyaretlerde bulundum. Ziyaretlerimizde artık kesin olarak gördüğümüz şey Erzincan'ın artık iyice daraldığı. İki binli yıllarda yaşanan ekonomik krizde bile Erzincan bu kadar ekonomik olarak daralmamıştı. Esnaf, köylü, memur, işçi kısaca her kesim borçlu. İcra dairesi en yoğun çalışan kurum olmuş. Postacılar icra evrakları çokluğundan boyun fıtığı olmuşlar. 

Çiftçi bu yıl buğday veriminin iyi olduğunu ancak ne yazık ki açıklanan taban fiyatın çok altında fiyata sattıklarını söylüyorlar. Hatta ofis ne yazık ki çoğu zaman alım bile yapmadan özel sektöre yönlendiriyorlar. Pancar ekimi zaten uygulanan politikalarla ne yazık ki dibe vurmuş durumda. Her yıl aylarca süren pancar alımı birkaç ayda bitiyor. Su paraları da çiftçinin belini kırmış artık icra daireleri ile karşı karşıya gelmişler. Hele TEDAŞ özelleştirildikten sonra hemen elektrik borcundan dolayı elektrikler kesilmeye başlanmış. Bundan sonrada böyle devam eder. Böyle devam ettikçe de çiftçiler icra dairelerinden kurtulamaz.Bu arada iktidar mensuplarına verdikleri bir sözü hatırlatmak gerekir. Fırat'tan Erzincan'a cazibe ile su getireceğiz diye söz vermişlerdi. Ne oldu unuttular mı? Biz unutmadık. Hatırlatalım. Gerçi Fırat suyu üzerine HES yapmak varken neden çiftçiye versinler ki.  Erzincan'ın ekonomik olarak kalkınmasının tek yolu tarım ve hayvancılık olduğunu neden anlamıyorlar. Bizim dağlarımız HES yapılarak yok edilecek yerler değil. Topraklarımız bilinçli şekilde yapılacak tarımla değerlendirilirse, hayvancılık konusunda çalışma yapılırsa Erzincan şaha kalkar. Ama halen vatandaş çağrı merkezleri ile kandırılmaya devam ediliyor.
Erzincan'da işsiz yok!! Erzincanlı gençlik iş beğenmiyor söylemleriyle toplum kandırılmaya çalışılıyor. Oysa biz her gittiğimiz yerde işsiz gençlerle karşılaşıyoruz. Tabi haklı olabilirler. Kendi yakınlarında işsiz olmayabilir. Ama Erzincan'da işsiz çok.
Erzincan ne yazık ki hak ettiği noktaya gelemiyor. Erzincan'ın gündemi ne yazık ki hangi yere hangi beton yığınını koyarak birilerine rant sağlamayalım sarmalı içinde dönüp duruyor. Halkımız bu noktada ne yazık ki fazla bir tepki vermeyince, tüm hızı ile devam ediyor. Doğunun parlayan yıldızı söylemleri hep birkaç kişi için gerçekleşirken, halkımız sadece seyretmekle kalıyor. Ekonomik boyuta bakınca kimler için parlayan yıldız olduğunu aslında halkımız görüyor. Özellikle son yıllarda inşaat alanına dönen şehirde neler olduğunu da halkımız görüyor. Ama sorun şu ki bütün bunları görmelerine rağmen halen hiçbir noktada bir sesin çıkmaması.
Şehrimiz sürekli olarak kutuplaştırılmaya çalışılarak yönetiliyor. Yazık oluyor güzel şehrimize. Can Erzincan'ı artık bu sessizlikten kurtarmamız lazım. İki elin parmaklarını geçmeyen birkaç kişinin Erzincan'ı böyle söndürmesine fırsat vermemeliyiz. Yatırım yapmasınlar mı diye tepki gelecekse şunu söyleyeyim, yapsınlar ama hak, hukuk ve adalet içinde yapsınlar. Yaptıkları yatırımları kimse bağış için yapmıyor. Tabi ki kar edecekler ama kamu düzenini bozmadan, kişiye özel kararlar alınmadan yapsınlar. Amaç yalnızca halkı mutlu etmek olmalıdır. Bizimde tek amacımız ve bütün çabamızda bu. Erzincan'da herkese eşit davranılırsa, ayrım yapılmadan, benim adamım onun adamı denilmezse Erzincan kendini bulur.
Editör: Doğu Gazetesi