Erzincan Emniyet Müdürlüğü tarafından TKP/ML-Konferans Örgütü'ne yönelik Terörle Mücadele, Güvenlik, KOM ve Özel Harekat Ekipleri saat 06.00'da 9 ayrı yere eş zamanlı operasyon düzenledi.

'Şafak' adlı operasyonda örgüt mensubu 8 kişi gözaltına alındı. İddiaya göre şahısların örgüte elaman kazandırmak, örgütün Türkiye'deki toplantılarına katılmak, propaganda yapmak ve kentte düzenlenen, Gezi Parkı eylemlerinde provokatörlük yapmak suçlarından gözaltına alındıkları öğrenildi.

Terörle Mücadele Kanunu (TMK)-10. Maddesi ile yetkili savcılık talimatı ile Erzincan'da Taksim'deki Gezi Parkı olaylarına destek vermek amacıyla düzenlenen eylemlerde yaşanan olaylarda provokatörlük yaptıkları iddia edilen şahısların evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital ve basılı örgütsel doküman ele geçirildi. Gözaltına alınan 8 kişinin örgüte elaman kazandırmak, propaganda yapmak, örgütün Türkiye'deki toplantılarına katılmak gibi suçlardan uzun süredir takipte oldukları öğrenildi.

Yine şahısların; kentte ki 'Gezi Parkı' eylemlerinde provokasyon yapmak, eylemlerde diğer gurupları kendi eylemlerine katmak, olayların başlamasına neden olmak, araç yakmak, lastik yakarak karayolunu trafiğe kapatmak gibi eylemlere katıldıkları iddia edildi.

Gözaltındaki 8 kişi Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde yapılacak sorgularının ardından Erzurum'a gönderilecek.
Editör: Doğu Gazetesi