Erzincan’da yaşanan olayda kendisini Özel Yardım ve Destek Hizmetlerinden memur olarak tanıtan kişi, Muhammet K.’ya, “bizden özel yardım ve destek hizmeti almayı kabul etmişsiniz şimdi iptal ederseniz eğer 299 TL, etmezseniz faiz işlemi ve avukat masrafları ile beraber 1500 TL ödemek zorunda kalacaksınız. Eğer kart numaranız varsa söyleyin işleminizi iptal edelim. Kartınız yoksa eğer parayı 11.7…. C… hesabına gönderin” dediği öğrenildi.

Meydana gelen olay ile ilgili olarak bir açıklama yapan Muhammet K. ; “beni Özel Yardım ve Destek Hizmetlerinden aradıkklarını söyleyen kişiler 2014 Ocak ayının 5’inde 8 dakikalık bir görüşmemiz olduğunu, bizden özel yardım ve destek hizmeti almayı kabul ettiğimi, iptal etmem durumunda 299 TL, etmezsem faiz işlemi ve avukat masrafı ile beraber 1500 TL ödemek zorunda olduğumu söylediler. Daha sonra kart numaramı istediler Şüphelendim kartımda limit yoktu o yüzden kart numaramı verdim. Ardından hemen bankayı arayıp kartımı güvenlik altına aldım. Daha sonra bana hesap numarası verdiler para yatırmam için. Bende jandarmaya giderek şikâyetçi olduğumu söyledim. Birçok kez duydum telefon dolandırıcılığını fakat vatandaşların neden kandıklarına anlam veremiyordum ama işi çok iyi yapıyorlar aradıkları ortamdan gelen sesler gerçekten o yerin bir kurum olduğu hissini veriyor ve insan ister istemez tedirgin oluyor” dedi.

Muhammet K. Daha sonra vatandaşların bu konuda çok dikkatli olmalarını, aksi halde herkesin bu duruma düşebileceğini söyledi. Yaşanan olay ile ilgili olarak jandarma soruşturma başlattı.
Editör: Doğu Gazetesi