Tanıtım organizasyonuna; Azerbaycan, Nahcivan Özerk Cumhuriyeti, İran, Gürcistan ve Acara Özerk Cumhuriyeti’nden sağlık turizm acentaları, ulusal basın ve medya kuruluşları, kamu ve özel sağlık kuruluşlarından 25 kişilik heyet katıldı.

Tanıtım programının ilk gününde Erzurum’da Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi ve Özel Buhara Hastanesi ziyaret edildi. Hastane yetkilileri ile görüşmeler yapılarak sunulan hastane hizmetleri yerinde görüldü.  Aynı gün ayrıca termal tesisler, futbol kamp merkezleri ve kış sporu tesisleri de ziyaret edilerek ilgili kurumların yetkilileri ile görüşmeler yapıldı.

Programın ikinci günü ise KUDAKA’nın her yıl farklı bir tema ile düzenlediği Turizmde İnovasyon Konferansı’nın dördüncüsü, “Sağlık ve Spor Turizmi” temasıyla gerçekleştirildi. Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Ak Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Erzurum Vali Yardımcıları Yıldız Büyüker ve Muharrem Eligül’ün katıldığı konferans programında açılış konuşması yapan Ajans Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Demirdöğen; Ajansın hazırladığı bölge planı ve turizm stratejisi belgelerinde sağlık ve spor turizminin geliştirilmesinin öncelikli hedefleri arasında yer aldığını ve buna yönelik tanıtım faaliyetlerine, sağlık turizmi altyapısının iyileştirilmesine yönelik mali destek programlarına devam edeceklerini belirtti. Konferans sonrası düzenlenen yemekte yerel ve yurtdışından gelen tur operatörleri arasında ikili görüşmeler yapılarak karşılıklı işbirliği imkanları değerlendirildi.

Program, 18 Kasım 2017 tarihinde Erzincan ilinin sağlık ve spor turizmi potansiyelinin yerinde incelenmesi amacıyla gerçekleştirilen Erzincan saha ziyaretleri ile devam etti. Bu kapsamda Özel Neon Hastanesi, Erzincan Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ziyaret edilerek yetkililerden bilgi alındı.  Hastane gezilerinde Erzincan Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vahdet Gül ve Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Ufuk Kuyrukluyıldız konuklara eşlik ederek verilen hizmetler hakkında bilgi verdiler. Daha sonra Ergan Dağı Kayak Merkezi ve Ekşisu doğal maden suyu alanının gezilmesiyle devam eden programın tamamına Erzincan Vali Yardımcısı Yaşar Kemal Yılmaz’da katıldı.  Akşam yemeğinde gerçekleştirilen toplantıda yurt dışından gelen heyet ile yerli turizmciler bir araya gelerek ikili görüşmeler gerçekleştirildi.  Erzincan Vali Yardımcısı Yaşar Kemal Yılmaz, KUDAKA Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Demirdöğen, Erzincan İl Sağlık Müdürü Dr. Mesut Turan, Erzincan Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vahdet Gül, Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Ufuk Kuyrukluyıldız’ın da katıldığı toplantı, yabancı misafirlere plaket takdimi ile sona erdi.

Sağlık ve spor turizminde bölgenin sunduğu hizmetlerin tanıtılması ve işbirliği ortamı oluşturulması açısından önem taşıyan ve gelen konuklar tarafından da faydalı bulunan tanıtım organizasyonu 19 Kasım 2017 tarihinde yabancı konukların Erzurum’dan uğurlanmaları ile tamamlandı.

Editör: Doğu Gazetesi