Amigurumi, Quilling, Aktivite Kitapları, Süs Kabakları, Taş Boyama, Ten Bebek ile Heykel dallarında yapılan eserleri Erzincanlıların beğenisine sunan Erzincan Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Öğretim görevlisi Çiğdem Kaya Bağdaş, öğrencilerinin ortaya koyduğu eserleri Erzincanlı sanatseverlerin beğenisine sunduklarını belirtti.

Erzincan Park Avm’de sergilenen eserlerin açılışına Erzincan Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu çocuk gelişimi lisans bölüm başkanı Meryem Fırat, Öğretim görevlileri, Öğrenciler, Öğrenci velileri ve davetliler katıldı.

Büyük beğeni toplayan sergi açılışın da kısa bir konuşma yapan Erzincan Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Öğretim görevlisi Çiğdem Kaya Bağdaş konuşmasın da; “ Bugün burada çocukluk döneminde çok önemli bir yere sahip olan sanat etkinliklerimizi paylaşmak için bir araya geldik. Sanat etkinlikleri çocukların hayal dünyalarını zenginleştirir. Problem çözmelerine yardımcı olur. İnce ve kaba kas gelişiminde oldukça faydalıdır.

Estetik duygusunun oluşum ve gelişiminde yararlıdır. Çocuklar sanat etkinliklerini yaparken arkadaşlarıyla bir arada olur. Sınıfında çekingen içe kapanık çocuk olan öğretmen sanat etkinlikleri ile çocukları bir araya getirerek bu olumsuz duruma çözüm bulabilir. Çevrelerine karşı duyarlı olmalarına, kendilerini rahatlıkla ifade edebilmeyi öğrenmelerine esnek bir kişilik geliştirmelerine ve çocukların özgüvenlerini arttırmalarına yardımcı olabilmektedir. Bir yıldır hazırladığımız etkinlikleri burada ilgi dünyasında çocuk olan herkesle paylaşmak istedik. sergimizin hepimize hayırlı olması dilerim” ifadelerini kullandı.

Editör: Doğu Gazetesi