Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul bahçesinde düzenlenen programa Vali Yardımcısı Ahmet Türköz,Belediye Başkan Yardımcısı Sami Mollaoğulları, İl milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, İl Sağlık Müdürü Mesut Turan, Kurum Müdürleri, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

Düzenlenen programda TUBİTAK, İNSPO, DOESEF araştırma projelerinde dereceye girenlere Sağlık Bakanlığı tarafından hediye edilen bisikletler derece yapan öğrencilere hediye edildi.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim müdürü Aziz Gün; “Milli Eğitim olarak Eğitim olmazsa olmazı 3 ana unsur vardır. Bu sürecin içerisinde birincisi belkide en önemlisi amaçtır. Amaç arzu edilen hedefe varmaktır. Bunun için herkesin bir amacının olması zorunludur. Milli Eğitim temel kanununda amaçlarımız belirlenmiştir. İlimizin amaçları, okulumuzun amaçları vardır. Bu amaçlar neticesinde bu okulumuzun iyi tahlil edildiğine ben inanıyorum. Bu yapılan çalışmalarla ilgili 51 lisemiz var. Bu yıl TÜBİTAK bölge finaline 121 proje gönderdik. Hemen okul başına iki proje düşerken bu okulumuz tek başına 25 proje yaptı. Bu 25 projenin içerisinde bölgede sergilenmeye layık 10 proje seçildi. Bu okulumuzun o projeler içerisinde 6 projesi ödül aldı. Bunların içerisinde özellikle özel öğrencilerle ilgili olarak bir Türkiye birinciliği var. Aynı zamanda yine Türkiye dereceleri var. Öğrencimizin konuşmasında bölgedeki Türkiye finaline giden projelerden iki tanesi fizik alanında idi. Mesleki teknik eğitimde okuyan bir öğrencinin fizik dalında TÜBİTAK’da derece alması gerçekten çok anlamlı çok önemli. Daha bir çok alanda uluslar arası derece aldı bu projelerimiz. Bunların hepsi bir ekip çalışması. Bu güzel çalışmaları geleneksel hale getiren emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Erzincan Vali Yardımcısı Ahmet Türköz kısa bir açıklama yaptı Türköz ise açıklamasında; “Bu şenliğe iki katılışım. Geçen yıl da bu yıl da aynı şekilde projeler sergilendi ben mutluluk duydum çalışmaları görünce. Öğrencilerimiz gerçekten çok başarılılar. Emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum. Öğrencilerimizi hem ulusal hem uluslar arası bir çok derece elde ettiler. Bu bizim yüzümüzü güldürüyor. Bilgiyi öğrenmek marifet değil asıl önemli olan bilgiyi üretebilmek. Bunu sağladığımız takdirde arzu ettiğimiz hedefe daha kolay ulaşacağımızı düşünüyorum. Türkiye’de bilim adamları zor yetişiyor. Bildiğiniz gibi nobel ödüllü Aziz Sancar yurt dışında yaptığı çalışmalarla kimya ödülünü aldı. Bizim neden ülkemizde yetişen bir bilim adamı ödüller almıyor bunu biraz sorgulamamız lazım. Gençlerimizde ışığı alıyorum. İnşallah gelecekte ödül alacaklardır. Aziz Sancar’a soruyorlar ödül aldınız çok mu zekisiniz diye Aziz Sancar’da diyor ki hayır ben çok zeki değilim ama çok çalışkanım. Buradan anlayacağımız bir insanın başarı elde etmesi için çok zeki olması gerekmiyor. Çok çalışmak insanı hedeflediği başarıya götürür. Hayat geniş bir yelpaze, idealler varsa tüm öğrencilerimizin bu hedeflerine ulaşması için çok çalışmaları yeterli olacaktır. Azimli bir insanı durduracak bir gücün olduğunu düşünmüyorum, şu ana kadar da görmedim. Bu projelerde emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini sürdürdü.

Son olarak söz alan il Sağlık Müdürü Mesut Turan; “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur. Çocuklarımızın gençlerimizin sağlıklarını çok önemsiyoruz. Özellikle son yıllarda teknolojinin artması ile bir çok hastalık insanlarımızı tehdit ediyor. Biz gençlerimize spor yapmayı öneriyoruz. Bakanlığımızın başlatmış olduğu hareketli hayat programı kapsamında öğrencilerimize bisiklet dağıtımı yapıyoruz. Bu vesile ile ilimizde bisiklet dağıtımını başlattık ve devam ediyoruz” dedi.

Program derece yapan projelerin sergilendiği stantlar gezilerek öğrenciler  projeleri  hakkında bilgi verdiler.

Editör: Doğu Gazetesi